Abonneren  Inloggen

Kartonbesparing door aangepaste verpakking

5 juli 2021

Dog Chef, aanbieder van gepersonaliseerde hondenmenu’s, werkte samen met het verpakkingsbedrijf DS Smith aan een nieuwe foodbox om de verpakking van hondenvoer te verbeteren. Het nieuwe ontwerp is steviger, compacter en bespaart bovendien 10,4% aan karton.

Gepersonaliseerde hondenmenu’s

Dog Chef biedt gepersonaliseerde hondenmenu’s aan via een webshop. Zo’n menu wordt voor iedere hond bepaald op basis van een tiental parameters. Leeftijd, ras, gewicht, lichaamsbouw, activiteitsgraad, overal wordt rekening mee gehouden om ervoor te zorgen dat je hond een perfecte hoeveelheid voeding krijgt. Logisch dus dat de standaard foodbox aangepast zou worden aan de variërende eisen van Dog Chef.

Aangepast formaat

Eline Bairiot, Inkoop Manager bij Dog Chef vertelt: ‘Voorheen maakten we gebruik van een standaard foodbox van DS Smith. Deze werkte prima, maar door onze recente groei veranderde ook onze behoeften. Door samen met DS Smith naar de eisen en bijzonderheden van onze verzendingen te kijken, kwamen we er al snel achter dat we de standaard foodbox konden optimaliseren.’

‘We hebben besloten om het formaat van de foodbox aan te passen en de palletstapeling en transport te optimaliseren met als hoofdzakelijke doel om de hanteerbaarheid voor de koerier en de eindklant te verbeteren.’

Designidee van DS Smith

De designers van DS Smith bedachten het nieuwe ontwerp. Door het aanpassen van de dekselconstructie kon de hoogte nog verder worden teruggebracht. Handvatten bleken overbodig en de algehele stevigheid kon nog verder worden verbeterd. De verpakking is niet alleen makkelijker hanteerbaar voor de klant, maar bespaart ook nog eens 10.4% karton.