Abonneren  Inloggen

Studenten ontwerpen affiches voor Jaarbeurs

2 juli 2021

Om te vieren dat de deuren weer open mogen nu de lockdown versoepelt, heeft de Jaarbeurs in samenwerking met HKU de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2021 opgezet en studenten uitgedaagd om een affiche voor de opening te maken.

De winnende poster van Peter Roeleveld en Noah van de Wetering

Winnaars

De wedstrijd is gewonnen door Peter Roeleveld en Noah van de Wetering. Het ontwerp van Roeleveld en Van de Wetering kwam als winnaar uit de bus en is de komende tijd prominent te zien in en om de Jaarbeurs. Bekijk de poster in hoge resolutie.

Beoordeling Jury

De omschrijving van de jury: ‘Een prettige poster met een typografie die het contrast zoekt en tegelijkertijd eenheid uitstraalt. Het beeld heeft een diepte en gelaagdheid met een sterke compositie. De golven in het ontwerp geven het gevoel van levendigheid, een frisse wind. Het daagt je uit om te blijven kijken.’

Geweldige bijdragen

De tweede prijs werd gewonnen door Noa Wassink, de derde door Daniel Santé. Juryvoorzitter Aletta Kok, directeur marketing en digitalisering van de Jaarbeurs is onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. ‘Geweldig om te zien hoe studenten allemaal hun eigen vertaling hebben gevonden om het moment te vieren dat de Jaarbeurs weer open kan. Wij hebben er erg veel zin om weer gasten en bezoekers te kunnen begroeten en we gaan het winnende affiche ook veel gebruiken in en om het gebouw, ook op onze digitale informatieschermen.’