Abonneren  Inloggen

PKG-675i, de nieuwe golfkartonprinter van Konica Minolta

2 juli 2021

Konica Minolta heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe digitale inkjetproductieprinter voor golfkartonverpakkingen. Met de PKG-675i kunnen drukkerijen, verpakkingsverwerkers en merkeigenaren profiteren van een gebruiksvriendelijke oplossing voor hun on-demand verpakkingsproductie, die aansluit bij de trend naar meer maatwerk voor golfkartondozen.

Kleine oplagen

Met de PKG-675i zijn kleine oplagen gepersonaliseerde golfkarton- en vouwkarton (vlak of voorgesneden) te printen. Met de printer zijn snel prototypeverpakkingen te maken, waardoor de time-to-market wordt verbeterd en de hoeveelheid afval wordt verminderd. Typische applicaties zijn kleine oplagen voor golfkartonverpakkingen voor persoonlijke verzorging, huishoudartikelen en bewerkt voedsel.

Gepersonaliseerde batches

‘De groei in e-commerce is een van de bepalende trends in de verpakkingsindustrie die zich verder ontwikkelt, en dit zal een grote impact hebben voor bedrijven in de golfkartonverpakkingsindustrie. Ze moeten in het bijzonder snel kunnen reageren en specifieke verpakkingsontwerpen voor e-commerce kunnen ontwikkelen die de inherente uitdagingen van distributie per post, en niet van de detailhandel, oplossen. Ook het versiebeheer en de personalisering nemen toe. Het creëren van hoogwaardige proof-of-concept prototypen en kortlopende, gepersonaliseerde batches is het ideale werk voor de digitale PKG-675i-inkjetprinter,’ aldus Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print bij Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

De PKG-675i

De PKG-675i is vervaardigd door Konica Minolta's partner MTEX NS en is gebaseerd op vijf Memjet® CMYK-printkoppen, die een printbreedte van 1067 mm mogelijk maken. De PKG-675i print kleurrijke afbeeldingen op golfkarton met een resolutie van 1600 x 1600 dpi. On-demand taken kunnen in hoge resolutie worden geproduceerd, met snelheden tot 18 meter per minuut. De printer wordt geleverd met een Caldera RIP en maakt gebruik van inkt op waterbasis die door de FDA is goedgekeurd voor indirect voedselcontact.