Abonneren  Inloggen

Overname Vrijdag Premium Printing

2 juli 2021

De Eindhovense drukkerij Vrijdag Premium Printing is overgenomen door start-up-investeerder Eric van Schagen. Voor de verandering koopt hij geen jonge high tech, maar een 116 jaar oude drukkerij. Waarom?

Van Schagen, eigenaar van IT-bedrijf Simac in Veldhoven, raakte drie jaar geleden als commissaris betrokken bij Vrijdag Premium Printing, meldt Brabants Dagblad. Hij zag van nabij hoe lastig het was om een geschikte partij te vinden die de aandelen kon overnemen van Peter-Louis Vrijdag (83) die binnen de familie geen opvolging had.

Betekenis voor de regio

Dat juist de Simac-baas zich ontfermt over de drukkerij is ook weer niet zo verbazend. ‘Ik voel de verantwoordelijkheid om een deel van het geld dat we hebben verdiend terug te ploegen in de samenleving’, zei hij eerder in een interview. Hij roemt Vrijdag ‘om de producten die het maakt, de historie die erachter zit en de betekenis voor de stad en de regio’.

Lees hier de rest van het artikel.