Abonneren  Inloggen

Agfa verhoogt prijzen van offsetdrukplaten

24 juni 2021

Agfa kondigde vandaag aan dat het de prijzen van zijn offsetdrukplaten wereldwijd zal verhogen. De aanhoudende stijging van de grondstofkosten, met name aluminium, energie en verpakkingsmaterialen, in combinatie met hoge vrachttarieven, maken prijsaanpassingen onvermijdelijk.

Prijs voor aluminium

De prijs voor aluminium, het belangrijkste onderdeel van een offsetdrukplaat, piekte in juni op meer dan 2.500 Amerikaanse dollar per ton. Het bedrijf meldt dat prijzen voor verpakkingsmaterialen in een paar maanden bijna verdubbeld zijn. Ook blijven vracht- en transportdiensten onder zware druk staan wat betreft beschikbaarheid en kosten.

Prijzen voor offsetplaten stijgen

De prijzen voor offsetplaten zullen met maximaal 10% stijgen, met ingang van 1 augustus 2021 als de contracten dit toelaten. Dit komt bovenop de eerder aangekondigde en doorgevoerde verhoging en zal waarschijnlijk worden gevolgd door meer verhogingen naarmate de trend zich voortzet.

Agfa neemt contact op met hun klanten om de details te bespreken en de implementatie te ondersteunen, rekening houdend met individuele bestaande overeenkomsten.