Abonneren  Inloggen
Van onze partner Binderij van Wijk

Binderij van Wijk biedt hybride lijmsoorten voor softcovers

10 juni 2021

Sinds kort heeft Binderij van Wijk uit Utrecht haar productiemogelijkheden voor softcover boeken uitgebreid met koudlijm en PUR. Ze maken het hun relaties gemakkelijk door dit ook onder te brengen in de online rekentool waarmee prijzen voor softcovers (en hardcovers) berekend kunnen worden. Afhankelijk van het gekozen papiertype en gramgewicht geeft het systeem de mogelijkheden weer. Prijsvergelijken kunnen eenvoudig gemaakt worden.

Wat zijn nu de voor- en nadelen en toepassingen van die diverse lijmen?

Koudlijm | Het grote voordeel van deze lijmsoort is de hoge mate van vlakliggendheid van het boek dat er mee gebonden wordt. Softcoverboeken kunnen in koudlijm gebonden worden op ongestreken papiersoorten tot 100 grams. Koudlijm wordt met name voor leesboeken ingezet

Hotmelt | Is een allround lijm die voor veel grammages en zowel voor gestreken als ongestreken soorten ingezet kan worden. Hotmelt kent een beperking in de toepasbaarheid bij gestreken papiersoorten tot 115 grams. Daarboven daalt de mate van hechting snel. Het verwerken gestreken papiersoorten in Hotmelt boven de 115 gram is af te raden.

PUR | Deze lijmsoort kan feitelijk voor alle grammages en papiersoorten toegepast worden. Grote voordeel is dat de pagina’s door de chemische hechting muurvast aan elkaar zitten. Dit heeft wel een nadelig effect op de vlakliggendheid. Gestreken papiersoorten boven de 115 grams moeten altijd met PUR verwerkt worden.

Binderij van Wijk

Wil je meer weten bel dan met de afdeling verkoop van Binderij van Wijk voor meer informatie, modellen of een inlog voor de online rekentool: 030 244 79 79 of offerte@binderijvanwijk.nl