Abonneren  Inloggen

Nieuwe voorzitter Intergraf

8 juni 2021

Bij Intergraf in Brussel, de Europese koepel van grafische brancheverenigingen, heeft de Duitse Ulrich Stetter de voorzittershamer overgenomen van oud-KVGO-voorzitter Cees Verweij. Ulrich (foto hierboven) is algemeen directeur van drukkerijen binnen de Druckhaus Mainfranken-groep - het productiegedeelte van de flyeralarm-groep, gevestigd in het Duitse Würzburg.

Ulrich: ‘Een van de bedrijven waarvoor ik verantwoordelijk ben, is opgericht in 1849. We kunnen ons niet voorstellen welke enorme veranderingen dit bedrijf en zijn werknemers hebben doorgemaakt in deze zeer lange periode: nieuwe technologieën, enorme crises, oorlogen en nog veel meer. De grafische industrie had in het verleden vaker mindere periodes en we beleven zo'n fase tijdens deze moeilijke dagen van de pandemie. Maar zoals altijd maken deze situaties veranderingen voor de sector mogelijk. Ik ben er dus zeker van dat door samen te staan ​​en goed geïnformeerd te zijn, de grafische sector veel nieuwe mogelijkheden kan creëren uit de huidige crisis.’

Cees Verweij

Cees Verweij

Ulrich vervangt Cees Verweij als voorzitter. Verweij is al 12 jaar lid van het Intergraf-team, waarvan 4 jaar als voorzitter. Verweij: ‘Intergraf speelt een cruciale rol bij het promoten van print en het beschermen van de industrie tegen schadelijke wetgeving en ik bedank het team voor hun uitstekende samenwerking met het bestuur. Ik verlaat Intergraf met de overtuiging dat print essentieel blijft.’

ALV Intergraf

De Algemene Vergadering van Intergraf vond virtueel plaats op 27 mei 2021. Naast het goedkeuren van zaken met betrekking tot de financiën en het bestuur van de vereniging, hoorden de deelnemers updates over het werk van Intergraf van het secretariaat. Dit omvatte een breed overzicht van secretaris-generaal Beatrice Klose, een update van de EU-advocatuur van beleidsadviseur Laetitia Reynaud en een update van communicatie en sociale zaken van Alison Grace, communicatie- en beleidsmedewerker.