Abonneren  Inloggen

Epson kondigt de SureLab SL-D1000 aan

2 juni 2021

De SL-D1000 van Epson biedt diverse nieuwe, milieuvriendelijke functies en verbeteringen in vergelijking met zijn voorganger, de SL-D800. Epson noemt de printer een doorbraak voor de fotoproductiemarkt. Een van de belangrijkste kenmerken is de introductie van dubbelzijdig afdrukken.

Met het dubbelzijdig afdrukken kunnen winkeliers hun aanbod uitbreiden van eenvoudige fotoproductie naar hoogwaardige toepassingen zoals gepersonaliseerde fotoboeken, kalenders en kaarten – een marktsegment met een toenemende vraag en populariteit. Met productie op locatie behouden retailers en copyshops de controle én de inkomsten die worden gegenereerd.

Levensduur verdubbeld

De printsnelheden zijn toegenomen (afdrukken per uur en eerste afdruk). Op het SL-D1000A-model zijn hogere printvolumes zijn te realiseren, dankzij de optionele duplex-invoer voor automatisch dubbelzijdig afdrukken (cassette van 100 vellen A4). Ook rolmedia worden ondersteund. De levensduur van de printer is verdubbeld tot 400.000 10x15-afdrukken.

Cartridges zijn vervangen door RIPS-inktzakken van Epson die 25% meer inkt leveren in vergelijking tot de SL-D800. Dit betekent minder vaak inkt vervangen en dus minder interventie. De inktzakken veroorzaken minder afval dan cartridges, waardoor afvalbeheer op locatie eenvoudiger wordt.

Flexibele printerlocatie

De connectiviteit is, naast USB, uitgebreid met LAN en Wi-Fi, waardoor de printerlocatie flexibeler is. Andere nieuwe designkenmerken zijn een geïntegreerde outputlade en een LCD-display om het taakbeheer te verbeteren.

Meer controle

Met ondersteuning voor de Cloud Solution PORT van Epson kunnen klanten meer controle bereiken bij het bewaken van de productie, waarbij ze op afstand of vanaf de werkvloer toegang krijgen tot productiegegevens via een pc of smart device. Voor de lancering zullen mobiele apps beschikbaar zijn voor zowel retailers als eindgebruikers om klanten in staat te stellen de afbeeldingen op hun mobiele telefoons gemakkelijk in de winkel te laten afdrukken.

De SD-D1000 en SL-D1000A zijn beschikbaar vanaf oktober 2021. Fidak Nederland B.V. is exclusief leverancier.