Abonneren  Inloggen

Dimix gaat zich ook focussen op 3D-printen

1 juni 2021

Dimix - totaalleverancier voor de signbranche in de Benelux – lanceert een nieuwe industriële businessunit 3DMIX. Lars Vreeke, eigenaar-directeur van Dimix, is ervan overtuigd dat 3D-printen aan de vooravond staat van een definitieve doorbraak.

Nieuwe businessunit

De potentie van deze techniek ligt echter deels in andere markten dan de signbranche. Om hieraan voldoende aandacht te kunnen besteden, is een aparte salesmanager, Bart Greebe, aangetrokken en een nieuwe businessunit opgericht: 3DMIX. De focus ligt niet alleen op 3D-printen, maar ook op het faciliteren van robotiseringsoplossingen rond printers en afwerkingsapparatuur.

Andere discipline

‘3D-printen is een heel andere discipline, een markt waar een andere ‘taal’ wordt gesproken. We moeten die markt leren kennen. Dat heeft tijd en aandacht nodig. Vandaar dat we een aparte, industriële businessunit hebben opgericht’, legt Vreeke uit.

Verdere doorbraak 3D-printen

Volgens Vreeke en Greebe staan we aan de vooravond van een verdere doorbraak van 3D-printen. Dat is de reden dat 3DMIX nú het levenslicht ziet. Greebe licht toe: ‘Ook speelt mee dat Mimaki in de loop van dit jaar met een nieuwe 3D-printer op de markt komt (de Mimaki 3DUJ-2207, red.) die aanzienlijk goedkoper is dan de 3DUJ-553. We verwachten dat voor veel bedrijven de drempel om te beginnen met fullcolour 3D-printen hiermee een stuk lager ligt.’

Meer dan alleen 3D

3DMIX kijkt verder dan 3D en wil inspelen op de ‘printfabriek’ van de toekomst. Greebe: ‘Dat is de reden dat we ook robotiseringsoplossingen in kaart brengen en in de toekomst gaan aanbieden. Met name rond printplatforms van Mimaki en Roland. Daarbij moet je met name denken aan automatische op- en afname bij direct-to-object printen (DTO) op zowel desktop als grote UV-vlakbedprinters. Automatisering en robotisering krijgen steeds meer prioriteit en daar speelt 3DMIX op in. Complexe materie, maar wij willen op dat vlak echt een kennishub worden. Wij willen onze klanten straks kunnen adviseren en de juiste oplossingen aanbieden.’

Over Dimix

Dimix is actief als groothandel in de grafische sector. Het bedrijf levert gespecialiseerde printoplossingen, gerelateerde verbruiksartikelen en diensten aan signmakers, professionele reclame productiebedrijven, visueel communicatiespecialisten, lamineerbedrijven, fotolabo’s, repro- & copyshops en anderen.