Abonneren  Inloggen

Volledig automatiseringspakket voor DPG Media Den Haag

26 mei 2021

DPG Media heeft de opdracht gegeven om hun KBA Commander pers met 6 druktorens in hun vestiging in Den Haag te automatiseren met het volledige automatiseringspakket van Q.I. Press Controls (QIPC), specialist voor meet- en regelsystemen voor de grafische industrie. Met deze order worden alle drie de Nederlandse drukkerijen van DPG Media volledig geautomatiseerd.

De vestigingen van DPG Media in Amsterdam en Best zijn dit proces al voorgegaan. De resultaten op het gebied van kwaliteitsverbetering en personeel inzet- en afvalvermindering bij die drukkerijen maakten de keuze voor QIPC een logische.

‘Een uitbreiding van de persautomatisering was essentieel om onze drukactiviteiten in Den Haag voort te zetten’, geeft Ruud de Klerk, directeur van DPG Media, aan. ‘Niet alleen om de algemene kwaliteitsnormen te waarborgen, maar ook om onze efficiency te verbeteren. We maken al sinds 2007 gebruik van de automatisering van QIPC, dus we weten wat we kunnen verwachten qua resultaten.’

‘De projecten in Amsterdam en Best waren een groot succes voor alle partijen, omdat we de capaciteiten van onze apparatuur op meerdere platforms hebben bewezen’, zegt Erwin van Rossem, director Global Sales & Marketing QIPC. ‘We zijn erg blij met de toekenning van dit project, omdat het zeker een bevestiging is van de hoge mate van tevredenheid van DPG Media; het beste compliment dat we kunnen krijgen’.

Over Q.I. Press Controls

Q.I. Press Controls ontwikkelt en levert optische meet en regelsystemen. Het bedrijf is wereldwijd actief in de magazine- en krantendruk industrie. De totaal oplossingen die ze bieden worden ondersteund door een wereldwijd service netwerk.