Abonneren  Inloggen

Koehler investeert bijna 60 miljoen euro in milieubescherming

21 mei 2021

De Koehler Group, gespecialiseerd in speciaal papier en verpakkingsmateriaal, is van plan om de komende jaren haar energiecentrale op de locatie Oberkirch volledig om te bouwen naar biomassa. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld om meer energie uit hernieuwbare bronnen te halen dan nodig is voor de papierproductie. De ingebruikname moet eind 2024 voltooid zijn.

Zwembad

Door op de locatie Oberkirch over te schakelen van steenkool naar biomassa als primaire brandstof, zou jaarlijks meer dan 150.000 ton CO2-uitstoot moeten worden bespaard. Koehler gebruikt in Oberkirch drie papiermachines, inclusief de bijbehorende hulpsystemen. De restwarmte van de centrale wordt gebruikt voor het buitenzwembad van Oberkirch.

500.000 ton speciaal papier en karton

Tot nu toe wordt steenkool als brandstof gebruikt, maar bijvoorbeeld ook vervangende brandstoffen zoals papierslib als residu van de papierproductie. 21 medewerkers zijn de klok rond bezig om de centrale in bedrijf te houden. De Koehler Group opereert internationaal. Het bedrijf produceert jaarlijks meer dan 500.000 ton speciaal papier en karton.