Abonneren  Inloggen

Binderij Van Wijk investeert in KOLBUS DA270 boekbandmachine

17 mei 2021

De wens om ook in het hogere segment kwaliteitsboeken beter te voldoen aan de huidige normen, heeft bij deze Utrechtse binder geleid tot een aantal forse investeringen. Werd eind december 2020 al een speciale overlijm machine voor boekblokken geïnstalleerd, is het nu de beurt om de bestaande KOLBUS DA270 te vervangen.

Deze machine van 2002 kon binnen het proces van een standaard boekband productie (met papier omtrokken band) nog steeds prima voldoen aan de kwaliteitseisen. De machine beschikt echter niet over de juiste uitvoering om boekbanden met halflinnen rug en harde inlegrug op een manier te produceren die voldoet in de huidige tijd. Boekbanden met een halflinnen rug worden steeds vaker gevraagd met een smallere strook linnen -in register aangebracht- en boekbanden met een harde inlegrug zijn lastig te produceren met drie losse onderdelen op de inleg van de machine.

Nieuwe uitvoering DA270

De oplossing werd gevonden door een nieuwe DA270 van KOLBUS aan te kopen in een uitvoering waarbij binderij Van wijk haar klanten naar volle tevredenheid kan blijven bedienen.

Remote service

De machine is voorzien van de modernste Siemens besturing, met een directe koppeling naar de fabriek voor remote service. Dit borgt enerzijds korte inrichttijden en anderzijds een snelle -fabrieks- ondersteuning in geval van vragen of storing.

Geïntegreerde bordsnij-inrichting

De machine beschikt over een geïntegreerde bordsnij-inrichting om boekbanden met een harde inlegrug te produceren vanuit één stuk massief karton. Halflinnen boekbanden kunnen verwerkt worden met een groter formaat bereik en het spiegelen van karton voor producties “gekartonneerd gelijk af” is eveneens gemakkelijker geworden.

Geïnstalleerd door Adkow en KOLBUS

Met deze machine maakt binderij Van Wijk weer een duidelijke kwaliteitssprong in het segment van gebonden boeken. De machine is in april geïnstalleerd door Adkow en KOLBUS.