Abonneren  Inloggen

Speciale postzegel voor 50ste verjaardag Máxima

17 mei 2021

Koningin Máxima viert vandaag haar 50ste verjaardag. PostNL brengt daarom een speciaal postzegelvel uit. Het speciale vel van 5 zegels wordt gedrukt door Koninklijke Joh. Enschedé. Het postzegelvel bestaat uit één grote en 4 gewone postzegels met foto’s van de Koningin bij verschillende evenementen.

Opvallende indeling

Het postzegelvel Koningin Máxima 50 jaar heeft een opvallende indeling doordat de postzegel met het zwart-wit portret van de koningin twee keer zo groot is als de postzegels met de kleurenfoto’s. De postzegels worden doorsneden door smalle, geknikte lijnen in de kleuren van de Nederlandse vlag. Het vel is ontworpen door Studio Maud van Rossum.

Het postzegelvel ‘Koningin Máxima 50 jaar’

‘Eerste postzegel 170 jaar geleden’

Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL, is blij met de nieuwste uitgifte over een lid van het Koninklijk Huis. ‘Het is weer een heel fraai postzegelvel geworden, met markante portretten van koningin Máxima in een boeiend ontwerp. Bovendien is het dit jaar 170 jaar geleden dat de eerste postzegel in Nederland verscheen, toen met een portret van koning Willem III. Er is natuurlijk geen enkel ander onderwerp dat zo vaak op Nederlandse postzegels is afgebeeld als het Oranjehuis. Daar zijn we enorm trots op.’

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel Koningin Máxima 50 jaar telt 5 verschillende postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 17 mei 2021 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.