Abonneren  Inloggen

Overname Coers & Roest door Wilco

10 mei 2021

Afgelopen week is Wilco BV tot overeenstemming gekomen met de directie van Coers & Roest om per 1 juni alle activiteiten van dit bedrijf over te nemen.

Coers & Roest grafische producties B.V. is een grafisch productiebedrijf, opgericht in 1855 en is de oudste drukkerij van Arnhem. Daarbij is het een echt familiebedrijf. Bij kunstboekenuitgeverijen is Coers & Roest een begrip.

Eigen lithografie

De Arnhemse onderneming heeft een eigen lithografie afdeling en adviseren de klant over vormgeving, bijzondere druktechnieken en afwerkingen. Alle 14 medewerkers zullen hun werkzaamheden voortzetten bij Wilco, Wilco Art Books en CoCo. Vanaf 1 juni zullen de eerste medewerkers richting Amersfoort komen. De bedoeling is dat per 1 september de integratie is afgerond.

Niet meer bolwerken

In de Gelderlander zegt voormalig eigenaar Philip Kammeijer het volgende over de verkoop per 1 juni van het 166-jarige onderneming Coers & Roest: ‘Ik heb er wakker van gelegen’. Als geboren en getogen Arnhemmer was werkte hij er al sinds 1996, en nam het in 2000 van zijn vader over. Er werken twintig mensen. Kammeijer vertelt: ‘Het geeft een dubbel gevoel om te stoppen. Ik denk ook dat veel Arnhemmers het als verlies voor de stad zien. Maar het bleek de meest verstandige optie. De ontwikkelingen in de grafische markt waren zodanig dat er steeds meer bedrijven samengevoegd werden, waardoor de investeringen ook steeds groter werden. Als relatief klein bedrijf kan je dat op een gegeven moment niet meer bolwerken.’

Corona

Corona heeft dat proces versneld. ‘Wij werken naast mooie en trouwe opdrachtgevers als CITO, de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland onder andere ook voor Burgers’ Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum en Musis Sacrum, en die hebben enorm te lijden gehad van de coronacrisis. En dat had ook weer gevolgen voor ons.’

Wilco

Drukkerij Wilco biedt werk aan 450 mensen. Alle medewerkers van Coers & Roest gaan over naar Wilco, dat naast Amersfoort ook in Zutphen zit. Kammeijer: ‘Met deze overname kan ik mijn mensen baanzekerheid bieden, en dat vind ik heel belangrijk. Ja, ik heb er wakker van gelegen, want je wilt niet dat zo’n mooi bedrijf als Coers & Roest moet stoppen. Zeker niet als je bedenkt dat we nog maar drie jaar geleden verhuisd zijn naar deze nieuwe en toekomstklare locatie. De bedrijfsactiviteiten kunnen echter gewoon doorgaan, de klanten houden dezelfde contacten.’

Lees meer in De Gelderlander.