Abonneren  Inloggen

De Volkskrant best ontworpen krant ter wereld

3 mei 2021

De internationale nieuwsorganisatie Society for News Design (SND) heeft De Volkskrant en het Deense Weekendadvisen verkozen tot best ontworpen kranten ter wereld. Andere finalisten waren The Washington Post, Die Zeit en de zondagseditie van The New York Times.

Volgens de jury

‘Het Nederlandse dagblad de Volkskrant verrast op bijna elke bladzijde. De vetgedrukte voorpagina's en sectieomslagen zijn inventief en nodigen lezers uit voor een uitstekende visuele reportagekroniek. De compacte pagina's worden optimaal benut, met een balans tussen ruimte, typografie, afbeeldingen en gegevens om overal zeer dynamische lay-outs te creëren.

De pagina's van de Volkskrant laten zien wat echt samenwerkende teams kunnen bereiken als redactionele en creatieve leiding samenwerken. Het is een opwindende ervaring om in een publicatie te duiken die erin slaagt om zo'n fijn uitgebalanceerde samenhang met voortdurende verrassing te bieden - en het er zo moeiteloos uit te laten zien.’

De jury bestond uit vijf vertegenwoordigers van Arab News, La Nación, The Washington Post, The New York Times en USA Today. Lees het uitgebreide verslag van de jury hier.

Vormgeving belangrijk

In een eigen bericht van De Volkskrant laat Koos Jerimiasse, die samen met Jaap Biemans en Lucas van Esch verantwoordelijk is voor het uiterlijk van de krant, weten dat de hoofdredactie vormgeving belangrijk vindt. ‘Ook fotografie, infographics en illustratie zijn belangrijke pijlers in onze krant, dus ook van dit succes.’

Blijf up-to-date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws uit de print- en signbranche.

Aanmelden nieuwsbrief