Abonneren  Inloggen
Van onze partner ONLINEPRINTERS

Klimaatneutrale gedrukte producten op kringlooppapier

28 april 2021

ONLINEPRINTERS biedt klanten de mogelijkheid van klimaatneutraal drukken op kringlooppapier zonder extra kosten.

Klimaatverandering is momenteel een van de grootste uitdagingen, en houdt zowel particulieren als bedrijven bezig. Als onlinedrukkerij die zeer begaan is met het milieu, neemt ONLINEPRINTERS haar verantwoordelijkheid. Daarom breidt ONLINEPRINTERS haar betrokkenheid bij de bescherming van het milieu, in samenwerking met de klimaatbeschermingsspecialist ClimatePartner, verder uit: Alle op kringlooppapiergedrukte producten van ONLINEPRINTERS zijn nu klimaatneutraal – en wel zonder meerprijs voor u. Het bedrijf voldoet dus aan de wens van veel klanten naar klimaatneutrale alternatieven en meer duurzaamheid.

Klimaatneutraal drukken zonder extra kosten

Wanneer de klant drukwerk van kringlooppapier of kringloopkarton in de shop bestelt, compenseert ONLINEPRINTERS de ontstane CO2-emissies weer door middel van klimaatbeschermingsprojecten. Als onderdeel van de nieuwe klimaatbeschermingsactie betaalt de klant voor deze service geen extra kosten, en drukwerk van kringlooppapier mag bovendien worden voorzien van het label "klimaatneutraal".

Wie de voorkeur geeft aan kringlooppapier, levert door dit milieuvriendelijke alternatief al een bijdrage aan de bescherming van het milieu. ONLINEPRINTERS zet deze aanpak nu consequent voort en garanderen de klimaatneutraliteit van het gedrukte product op kringlooppapier, door onze samenwerking met de klimaatbeschermingsspecialist.

Berekening van de CO2-voetafdruk

Voor de klimaatneutraliteit heeft ONLINEPRINTERS de CO2-voetafdruk van de gedrukte producten op kringlooppapier berekend met ClimatePartner. Compensatie van CO2-emissies is behalve het voorkomen en verminderen ervan, een nieuwe belangrijke stap bij de bescherming van het klimaat als geheel. Om de compensatiehoeveelheid te bepalen, wordt eerst de Product Carbon Footprint berekend: in dat geval van de inkoop via het drukken tot en met de levering van het gedrukte product aan de klant.

Ontdek wat ONLINEPRINTERS extra doet om het milieu te beschermen!

Over de ONLINEPRINTERS-groep

De ONLINEPRINTERS-groep behoort tot de toonaangevende onlinedrukkerijen van Europa, heeft meer dan 1.660 medewerkers in dienst en vervaardigde het afgelopen jaar meer dan 3,2 miljard gedrukte reclamemiddelen. Meer dan 5.000 gedrukte producten in miljoenen variaties variërend van visitekaartjes, briefpapier en flyers, catalogi en brochures tot en met grootformaat reclamesystemen verkoopt de onderneming aan 1.000.000 klanten in 30 landen van Europa. Zij kunnen hun gedrukte producten via webshops heel gemakkelijk in 10 verschillende talen én 24 uur per dag via internet bestellen. Internationaal is de dienstverlener voor onlinedrukwerk bekend onder de merknaam ONLINEPRINTERS.