Abonneren  Inloggen

Daar is een app voor - video

14 april 2021

Investeert u in software of in hardware om uw printproductie te optimaliseren? Een grote beslissing, want u kunt uw geld maar één keer uitgeven. De meeste investeringen gaan naar hardware, maar soms kan een kleinere investering in software al heel veel opleveren! David van Driessche, CTO bij Four Pees legt dit in deze video uit met een voorbeeld dat we allemaal kennen.

 

Hallo, ik ben een nerd en ik heb een mooie telefoon. Ik hou echt van de bouwkwaliteit, de snelheid, hij heeft een fantastisch scherm, en hij doet alles voor me. Waarom? Omdat er een app voor is.

Ja natuurlijk, de hardware is belangrijk, maar software is net zo belangrijk. En meestal, onderschatten we het.

Dus ja, we klagen misschien een beetje over de prijs van de hardware voordat we deze telefoon van duizend dollar of euro kopen, maar we gaan hem toch kopen. En dan zien we een app die er geweldig uitziet, maar 99 cent kost en we gaan ons afvragen of hij het echt waard is.

Onze hersenen onderwaarderen consequent dingen die ze niet kunnen aanraken. Niet overtuigd? We kunnen een klein experiment doen. Denk eens aan uw favoriete navigatiesoftware. Die is waarschijnlijk gratis. Wat als je vanaf volgende maand 99 cent per maand zou moeten betalen voor die software. Hoe lang zou je aarzelen voor je het koopt? U gebruikt het waarschijnlijk meerdere keren per week, misschien zelfs meerdere keren per dag. De waarde ervan valt niet te ontkennen.

Transformeer uw bedrijf

Het komt vaak voor dat bedrijven hun prestaties verbeteren door extra afdruk- of afwerkingsapparatuur te kopen. Als ze wat beter zouden kijken, zouden ze zien dat de apparatuur die ze al hebben misschien voor vijftig, zestig procent wordt gebruikt en dat een investering in software een veel snellere prestatieverbetering zou opleveren tegen een veel lagere kostprijs.

Dat betekent niet dat u elk stukje software dat u tegenkomt moet kopen. Wat het wel betekent, is dat u een softwarestrategie moet hebben, net zoals u een hardwarestrategie heeft.

Beschouw software net zo goed als een investering als hardware. De juiste software kan u in staat stellen andere markten te betreden, kan uw efficiëntie verhogen en uw kosten verlagen. En het kan uw relatie met de klant volledig veranderen.