Abonneren  Inloggen

Wat is een Smart Factory en waarom is dat zo interessant?

12 april 2021

De term Smart Factory is gebaseerd op het verbeteren van productieprocessen door de digitale en de fysieke wereld met elkaar in verbinding te bergen. De Smart Factory is dus een sterk gedigitaliseerde werkvloer die alles en iedereen in verbinding brengt. Het concept van de Smart Factory wordt beschouwd als de zogenaamde fabriek van de toekomst en als een belangrijk resultaat van de vierde industriële revolutie, oftewel Industrie 4.0.

Komori speelt een actieve rol op dit gebied met het verbeteren van productieprocessen. Met het concept Connected Automation promoot Komori geavanceerde automatiseringen binnen de pre-press, pers en afwerking, specifiek gericht op het maximaliseren van de productiviteit. Tijdens de vritual drupa, van 20 tot 23 april kunnen bezoekers uitgebreid kennis maken met dit nieuwe concept.
 
Onderdeel van Connected Automation is Komori’s KP-Connect Pro. Het KP-Connect Pro platform stelt gebruikers in staat om bedrijfsinformatie in real time te delen. Gebruikers van het platform kunnen ook taakplanning en distributie integreren en de productieresultaten bekijken in een cloud-gebaseerd systeem.
 
Met de baanbrekende digitale oplossingen die voortkomen uit Komori’s productiefaciliteiten, is het belangrijk op te merken dat Komori nog steeds zeer toegewijd is aan innovatie in offsetdruk, met de Komori Lithrone G/GX Advance Series als resultaat. Deze geavanceerde modellen zijn speciaal ontwikkeld met de prioriteit op drie thema’s: een aanzienlijke verbetering van algemene prestaties, stabiel afdrukken op hoge snelheid en hoge productiviteit met minimale inschiet, en het vereenvoudigen van het bedieningsgemak. Tijdens de live sessies demonstreert Komori de nieuwe Lithrone GX40 Advance, Lithrone GX40RP Advance en de Lithrone G37P Advance.
 
Naast de introductie van de Advance modellen, presenteert Komori ook de nieuwe Impremia NS40 40 "Sheetfed Nanographic Printing®-systeem. De Impremia NS40 bestaat uit de Komori B1 digitale drukpers aangedreven door de Nanography®- technologie van Landa in combinatie met de offsettechnologie van Komori. Het 40-inch sheetfed Nanographic Printing®-systeem levert niet alleen ongekend hoge kwaliteit en productiviteit, maar het brengt ook de gloss en glans tot leven. Dit is mogelijk door de nano-inkt en de textuur van het printpapier.
 
De steeds aanwezige drang om efficiënter te produceren en de kosten te verlagen zijn zaken die het landschap van drukwerk constant veranderen. Connected Automation is een concept voor fabrikanten om zich te onderscheiden in een zeer dynamische en competitieve markt.
 
Neem deel aan de live sessies van Komori: