Abonneren  Inloggen

Brand bij drukkerij SMG

6 april 2021

In het gebouw van SMG-groep in Hasselt is op paasmaandag brand uitgebroken. Het ging om een ‘zeer grote brand', die volgens de brandweer nu onder controle is.

Het vuur woedde bij SMG-Groep aan de Randweg bij Hasselt. Brandweereenheden uit omliggende gemeenten werden opgeroepen om het vuur te bedwingen. Fotograaf van de Stentor ter plaatse meldde op maandag aan de Stentor dat het blussen een succes was: 'De brand is onder controle. Waar de brand is ontstaan en wat er precies heeft gebrand is nog niet duidelijk'. Een uitslaande brand is daardoor voorkomen. De Stentor meldt dat er geen aanwijzingen zijn voor brandstichting. Uit onderzoek van de brandweer is geen oorzaak aan het licht gekomen.

'Drukkerij zwaar getroffen'

Directeur Pieter Brundel melde maandagavond aan PRINTmatters: 'De drukkerij lijkt zwaar getroffen en zal voorlopig niet draaien. Er is nog geen nieuws over de oorzaak.' Machines zijn aangetast door de brand en rook.

Opschaling

Ondertussen is SMG flink aan het opschalen. Lees daarover meer in dit artikel.

Beeld: De Stentor