Abonneren  Inloggen

Investering Binderij Van Wijk

30 maart 2021
Premium

De Utrechtse Binderij van Wijk installeerde recent een Sigloch overlijmmachine. Mede-eigenaar Huib van Oostrom: ‘Met deze machine zijn we in staat om boeken te maken die er strak uitzien en prachtig vlak openliggen. Hierdoor steken ze ook in het gebruik met kop en schouders uit boven hotmelt gelijmde boeken.’

De productie van hard gebonden boeken is de specialiteit van het bedrijf, maar ook gelijmde of genaaide softcovers rollen er van de band: van 1 exemplaar tot industriële producties boven de 10.000 exemplaren. Huib van Oostrom en Izo Hoytink, samen eigenaar van Binderij van Wijk, zien sinds een paar jaar een toenemende vraag naar hard gebonden boeken in een krimpende drukwerkmarkt. Niet zo zeer in grote oplages,


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren