Abonneren  Inloggen

Agfa verhoogt prijzen van offsetplaten

29 maart 2021

Agfa heeft aangekondigd dat het wereldwijd de prijzen van zijn offsetplaten zal verhogen.

De stijgende kosten, vooral voor aluminium, energie en verpakkingsmateriaal, in combinatie met de sterk stijgende vrachttarieven door de wereldwijde logistieke beperkingen, maken prijsverhogingen onvermijdelijk. De prijzen van offsetplaten zullen daarom, met ingang van 1 april 2021, tussen 5 en 10% stijgen.

Prijsstijging onhoudbaar

Ondanks interne kostenverlagingen is de omvang van de prijsstijgingen niet langer houdbaar. De prijsstijging voor onze klanten zal gedeeltelijk kunnen gecompenseerd worden, aangezien drukkers zullen profiteren van hogere aluminiumprijzen wanneer ze hun gebruikte platen recycleren. Agfa’s klanten waarderen onze voortdurende investeringen in geavanceerde prepress-technologie en aanverwante diensten – zoals in het ECO³ framework dat staat voor Economy, Ecology en Extra Convenience – wat leidt tot aanzienlijke economische voordelen in hun drukkerij.

De Agfa-verkoopteams zullen met hun klanten in contact treden om de details te bespreken en de implementatie te ondersteunen, rekening houdend met individuele bestaande overeenkomsten.