Abonneren  Inloggen

Multicopy overgenomen door Mail Boxes Etc.

25 maart 2021

Multicopy is overgenomen door MBE Worldwide ("MBE"), een externe leverancier van oplossingen voor verzending, uitvoering, print en marketing. Met de overname breidt MBE het netwerk uit naar ca. 2.800 locaties in 53 landen.

MBE

MBE - dat al zes complementaire merken bezit: Mail Boxes Etc., AlphaGraphics, PostNet, Pack & Send, Spedingo.com en Print Speak - richt zich op het aanbieden van verzend- en fulfilmentoplossingen met toegevoegde waarde en dient als lokale leverancier van op maat gemaakte marketing- en printoplossingen.

Multicopy

Multicopy, opgericht in 1972 en gevestigd in Almere, is een gerenommeerd bedrijf dat actief is in de print- en marketingoplossingenindustrie. Multicopy biedt via 52 centra diensten in heel Nederland. Vergelijkbaar met MBE, is Multicopy actief in de zakelijke dienstverlening via een netwerk van locaties die zowel bedrijven (midden- en kleinbedrijf) als consumenten bedienen. Multicopy was, tot de overname door ‘MBE’, onderdeel van Franchise Services, Inc. (FSI) in de Verenigde Staten. Dat ook andere franchiseformules bezit, zoals Sir Speedy, PIP en Signal Graphics.

Anette DalesMulticopy blijft zelfstandig

Multicopy blijft als zelfstandig bedrijf opereren en behoudt het huidige managementteam. Het hoofdkantoor van Multicopy blijft in Almere. De bedrijven behouden hun individuele namen, bedrijfsconcepten en merken. "Dit is een opwindende ontwikkeling voor het Multicopy-franchisesysteem", zegt Annette Dales, General Manager Multicopy. "Door krachten te bundelen met MBE Worldwide ontstaat er iets unieks mogelijkheden om samen te werken met collega's die op dezelfde manier doordrenkt zijn van het beheren van een franchisenetwerk van ondernemers. "

Paolo Fiorelli"Multicopy past strategisch uitstekend bij MBE vanwege het door de ondernemer gedreven, mensgerichte, klantgerichte bedrijfsmodel, dat een aanvulling vormt op onze MBE-activiteiten en -cultuur", aldus Paolo Fiorelli, voorzitter en CEO van MBE. "We zijn verheugd om Multicopy te verwelkomen aan de MBE-familie en om samen te werken om hoogwaardige oplossingen te bieden aan onze zakelijke en particuliere klanten op het gebied van print en marketing. "

Uitgebreid interview

In de aankomende editie van PRINTmatters leest u een uitgebreid interview met commercieel directeur Maarten van der Velden van Multicopy The Communication Company. Lezen? Vraag een proefnummer aan of word abonnee.

Proefnummer aanvragen       Abonnee worden