Abonneren  Inloggen

Samenwerkingsverband Print.com en Em. de Jong

24 maart 2021

Beheermaatschappij Em. de Jong, moederbedrijf van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong is aandeelhouder met minderheidsbelang geworden van Print.com. Daarnaast heeft Print.com een minderheidsbelang verworven in Kampert-Nauta, een dochterbedrijf van Em. de Jong, en het onderliggende bedrijf Sparkles.

In navolging van eerdere gezamenlijke overnames bouwen beide partijen met dit nieuwe samenwerkingsverband verder aan een toekomstbestendige keten. “Een integratie over de volledige keten is noodzakelijk om op lange termijn een bestendig model te hebben en hiermee de productie te kunnen verzekeren”, aldus Marco Aarnink, oprichter van Print.com. “Een eerlijk verdienmodel waar de hele keten van profiteert, niet alleen de ‘voorkant’.”

Sneller internationaal stappen maken

De samenwerking met Em. de Jong biedt mooie kansen voor alle partijen. “Dankzij de recente investering en de goede synergie tussen alle bedrijven kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de hele drukwerkketen. Alle technieken zijn aanwezig in de groep; large format print, textiel-, digitaal-, offset- en rotatiedruk. Van verkoop en productie tot fulfilment, levering en zelfs de verspreiding. Ook biedt deze samenwerking ons de mogelijkheid om nog sneller internationaal stappen te maken en kunnen we meer investeren aan de productiekant. Em. de Jong staat dan misschien wel bekend als specialist in de rotatiemarkt, maar ook in vellenoffset is het een serieuze speler. Daarbij hebben ze recent geïnvesteerd in een Landa-pers. Voor Print.com is Landa een nieuwe markt en met dit soort investeringen kunnen we veranderingen in het landschap actief omarmen en onszelf blijven vernieuwen in zowel productie als aan de voorkant van het online platform”, aldus Aarnink.

Eerdere gezamenlijke overnames

Deze wederzijdse participatie, aangedreven door de gedeelde visie van beide partijen, bouwt voort op eerdere gezamenlijke overnames. Zo sloegen Print.com en Kampert-Nauta in 2019 de handen ineen bij de overname van TMB Image Center B.V. in Schijndel.
 
Een tweede samenwerkingsverband tussen Print.com en Em. de Jong volgde in 2020 toen het consortium Arcis de bedrijven Spotta en Axender overnam. Met deze overname werd een belangrijke stap genomen om de huis-aan-huisbezorging van drukwerk te kunnen waarborgen. Het produceren van drukwerk is één, maar het traject na het drukken en afwerken is net zo belangrijk.
 
“Samenwerkingen met andere producenten blijven van groot belang. Wij waarderen onze leveranciers enorm en wij produceren ook lang niet alles zelf. Wij werken met vele gespecialiseerde producenten, dit om de meest bijzondere producten aan onze klanten, de creatieve professionals, te kunnen leveren. We bouwen aan lange termijn relaties, met voldoende capaciteit op logistiek handige locaties zodat we betrouwbare leveringen kunnen garanderen. Onze eigen productiebedrijven blijven zelfstandig opereren, dat betekent toegankelijk en competitief, ook voor andere partijen in de markt. Dat houdt ons scherp.”
 
 

Over Em. de Jong

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong (Baarle-Nassau, NL) is letterlijk gevestigd op de grens van Nederland en België en behoort met haar zusterbedrijven Janssen/Pers Rotatiedruk (Gennep, NL), Kampert-Nauta (Oss, NL), TMB Image Center (Schijndel, NL), Mercator Press (Jabbeke, BE), Imprimerie Casterman (Tournai, BE), Dessain Printing (Mechelen, BE) en Jungfer Druckerei und Verlag (Herzberg am Harz, DE) tot de grootste spelers op de Europese markt van huis-aan-huis-reclamefolders met circa 1.200 medewerkers. Naast rotatiedruk in zowel coldset als heatset zijn de bedrijven eveneens actief op de vellenoffset markt, de digitale markt, in de large format print en worden automatiseringsoplossingen aangeboden aan vooral grote retailers. De groep is gespecialiseerd op het gebied van huis-aan-huisfolders en Point-of-Sale-materiaal voor de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Over Kampert-Nauta

Kampert-Nauta (Oss, NL) is een industriële drukwerkproducent in zowel digitale als in de offset druktechniek en verzorgt eveneens de fulfilment en logistieke processen voor met name de grotere retail- en franchise bedrijven. Kampert-Nauta beschikt over meerdere 8-kleurenpersen in het 70×100 bereik, 2 HP Indigo’s 12.000 en de nieuwste inkjetmachine van Canon, de varioPrint iX3200. Recent is er geïnvesteerd in een Scodix Ultra 202, een unieke machine welke het drukwerk voorziet van de meest opvallende veredelingen als foliedruk. Kampert-Nauta levert, in samenwerking met Sparkles, grafische oplossingen voor het optimaliseren van marketing- en communicatieprocessen.

Over Sparkles

Sparkles for Life (Zeist, NL) is uitgegroeid tot één van de grootste e-commercespelers voor gepersonaliseerd life event drukwerk (o.a. wenskaarten) in Nederland en België. Elk jaar creëren en bestellen tienduizenden mensen, via meer dan 40 webshops, hun drukwerk via Sparkles. Bekende labels zijn onder andere Made for Moments en Hippe Geboortekaartjes. Vanaf 2015 richt Sparkles for Business, in samenwerking met Kampert-Nauta, zich ook op de zakelijke markt. Diverse grote retailers, franchisers en corporates vertrouwen op de Marketing Suite. Deze onlinesoftware stelt organisaties in staat om merkuitingen te managen en te bestellen.

Over Print.com

Print.com is het nieuwe avontuur van Marco Aarnink, oud-eigenaar van Drukwerkdeal. De printreis begon eind 2017 met de aanschaf van de domeinnaam Print.com. Na ruim een jaar pionieren en bouwen zag Print.com eind 2018 het levenslicht en ging het de lucht in met een gesloten webapp. Lees meer op de partnerpagina.