Abonneren  Inloggen

Viscom toch niet live, maar digitaal

11 maart 2021

Twee weken geleden nog was beursorganisator Reed Exhibitions in Duitsland van plan om de beurscombinatie Viscom, PromoTex Expo en PSI fysiek door te laten gaan. Nu heeft de organisatie toch besloten om er een online evenement van te maken. Het vindt plaats van 19 tot 21 mei 2021. 

PSI Digital

Onder de naam "PSI Digital" bieden de drie beurzen voor de promotionele producten, de textiel- en afwerkingsindustrie een online programma opgesteld - live en on-demand - van 19 tot 21 mei 2021. Daarnaast is er een digitale vrijdag op elke tweede vrijdag van de maand van juni tot het volgende fysieke evenement in januari.

"We weten hoe belangrijk het is om de branche voor promotionele producten samen te brengen voor een broodnodige persoonlijke uitwisseling. Beperkingen vanwege de pandemie en vertragingen in vaccinprogramma's bieden echter niet de vereiste beveiliging voor een evenement ter plaatse in mei, "zei Benedikt Binder-Krieglstein, CEO van organisator Reed Exhibitions Deutschland GmbH.

"Bovendien zal de mogelijke heropening van evenementen op zijn vroegst worden besproken tijdens de volgende vergadering van de staatshoofden op 23 maart. Daarom hebben we samen met onze exposanten en partners besloten om de industrieën dit jaar virtueel te verenigen en terug te keren naar de Beurscentrum Düsseldorf met PSI in januari 2022", vervolgde Binder-Krieglstein.

Online evenement

Van 19 tot 21 mei 2021, woensdagmiddag tot en met vrijdagmiddag, biedt PSI Digital 48 uur lang een virtuele beurservaring. Bezoekers over de hele wereld krijgen toegang tot diverse PSI-sourcingtools, productpresentaties en een programmering, inclusief live interviews en paneldiscussies uitgezonden op "PSI TV". Online seminars, interviews en instructievideo's over belangrijke onderwerpen uit de branche zijn ook on-demand te vinden.

Gratis toegangspas

Alle beursbezoekers - dus ook niet-leden - krijgen een gratis toegangspas voor 48 uur voor de PSI Product, Supplier en Distributor Finder. "Dit biedt alle bezoekers de beste tools voor acquisitie en leadgeneratie gratis gedurende twee dagen. Door de industrie een stem en een digitaal platform te geven om ideeën uit te wisselen, te netwerken en zichzelf te onderwijzen op Europees niveau in deze moeilijke tijden," we dragen bij aan belangrijke gemeenschapsopbouw ”, aldus Petra Lassahn, directeur van PSI.

Digital Fridays

Van juni tot en met de beurs in januari 2022 wordt de digitale beurs uitgebreid met ‘Digital Fridays’. Concreet betekent dit dat alle deelnemers elke tweede vrijdag van de maand een dag lang toegang hebben tot een breed programma en hetzelfde sourcing- en netwerkaanbod als in mei.

Tickets voor de digitale evenementen zijn gratis en zullen verkrijgbaar zijn via de online ticketshop op www.psi-messe.com.