Abonneren  Inloggen

Supermarkt in Lelystad helpt boekenwinkel

2 maart 2021

De Plus in Lelystad heeft een boekenstapel uitgestald in de supermarkt. De boeken zijn afkomstig van de Primera. De supermarkt wil op deze manier de boekenwinkel helpen, omdat deze is gesloten vanwege de coronamaatregelen.

Verzoekjes

Jan Postma, eigenaar van de Plus vertelt aan RTLnieuws.nl over de opbrengst van 1500 euro in enkele weken: "Dat is veel voor boeken. We hebben aardig wat klanten die van de andere kant van de stad komen, speciaal om hier even een boek te kopen. Er komen ook verzoekjes, voor kinderboeken bijvoorbeeld. Die zijn nu aan het assortiment toegevoegd."

Reacties op Twitter

De foto van de boekenstapel werd op Twitter gedeeld, waar er veel op werd gereageerd. Enkele van de reacties: "Hiermee geven ze een signaal af dat ze solidair zijn met andere ondernemers", "Dit zouden meer supermarkten moeten doen" en "In onze buurt zit een noten- en kaaswinkel die kaarten verkoopt van de boekhandel verderop, mooi dat ze elkaar helpen!".

Steuntje in de rug

De Primera zit in hetzelfde winkelcentrum als de Plus. De medewerkers van de boekenwinkel zijn erg blij met de actie. Tegen RTLNieuws zegt eigenaar Ronald Riecker: "Dit is fantastisch. Dit was wat we nodig hadden. Ik maak me zorgen", zegt hij, "ik heb zes Primera's, en allemaal personeel, en we mogen geen klanten ontvangen. Dat is frustrerend, en ook financieel een flinke domper."

Riecker vindt de actie vooral mentaal een fijne steun. "De personeelsleden hebben zo weer iets omhanden, we vlogen zo onderhand tegen de muren en het plafond van verveling. Dus ik hoop dat de Plus hiermee door blijft gaan." Hierop zegt Jan Postma van de Plus: "Ik kan de ruimte missen, dus ik doe het graag."

Bron: RTLnieuws.nl
Bron foto: Facebookpagina Plus Postma