Abonneren  Inloggen

MPS Systems breidt productieruimte uit

1 maart 2021

MPS ontwerpt en bouwt drukpersen voor de etiketten- en flexibele verpakkingsindustrie. De Nederlandse persfabrikant breidt de productiecapaciteit en het magazijn uit met de huur van een ruimte van 1.600 m2.

Het gebouw van 1.600 m2 waarmee MPS Systems haar vloeroppervlak uitbreidt, bevindt zich aan de overkant van het hoofdkantoor in Arnhem. De extra ruimte zal worden gebruikt om de productiecapaciteit en de magazijnlogistiek uit te breiden en ruimte veilig te stellen voor toekomstige groei.

Na een verhuizing in 2015 van het vorige hoofdkantoor van MPS in Didam naar een meer gunstig gelegen en modern gebouw in Arnhem, maakte MPS een snelle groei door. De nieuwe montagehal in Arnhem bleek niet meer te voldoen aan de toenemende vraag naar verkochte MPS-machines. MPS heeft daarom veel tijd gestoken in het zoeken van een geschikte alternatieve ruimte in de directe omgeving.

Meer ruimte en nieuwe mogelijkheden

De nieuwe ruimte zal in eerste instantie worden gebruikt om het magazijn en de MPS-assemblagelijnen uit te breiden. "Een mooi, ruim gebouw aan de overkant van ons hoofdkantoor geeft ons niet alleen meer ruimte en nieuwe energie, maar ook volop nieuwe mogelijkheden om te overwegen", aldus Anton Spierenburg, MPS Supply Chain & Operations Manager.

“Met onze ambitieuze globale plannen plant MPS meer groei in de toekomst. We zijn van plan deze ruimte te gebruiken voor de bouw van onze perslijnen, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om ons hoofdgebouw opnieuw in te richten om de ruimte en efficiëntie op beide locaties te maximaliseren."

Het adres van MPS blijft hetzelfde op de Delta 100 in Arnhem, Nederland. De nieuwe locatie is Delta 134.