Abonneren  Inloggen

Na de drupa-preview komt de virtual.drupa

25 februari 2021

Afgelopen dinsdag was de laatste editie van de drupa previews. Via deze virtuele weg heeft een aantal merken hun boodschap kunnen overbrengen. Voor grafimedia-ondernemers die deze ‘previews’ zijn misgelopen is een mooie troost: de virtual.drupa, die plaatsvindt van 20 tot en met 23 april.

De laatste ‘preview’ richtte zich op  de print & packaging community. Daarbij kwamen -online- onderwerpen en wereldwijde trends aan de orde, zoals Industrie 4.0, Digitalisering, de Circulaire Economie, Duurzaamheid, E-commerce en Platformeconomie. Meer dan 5.300 bezoekers maakten opnieuw gebruik van het virtuele platform.

Optimistisch over virtual.drupa

‘De vier edities van de drupa-previewdagen hebben sinds oktober 2020 een continue uitwisseling met de industrie op mondiaal niveau mogelijk gemaakt. Het succes wordt ook gedocumenteerd in KPI's - kerncijfers en analyses over internationaal bereik, toegang door bestaande en nieuwe gebruikers, en de significante toename van het aantal paginaweergaven,’ vat Sabine Geldermann, directeur Print Technologies bij Messe Düsseldorf, samen. ‘Deze ontwikkelingen bevestigen ons optimisme ten aanzien van virtual.drupa.'

Groot deel is een nieuwe drupa-bezoeker

Het internationale aandeel op de vierde drupa preview-dag was 81%. (19% kwam uit Duitsland.) De top 10 van landen omvatte ook de belangrijkste doelmarkten van drupa: Duitsland, India, de VS, het VK, België, Italië, Brazilië, Turkije, Zwitserland en Nederland. Opvallend was ook de interesse van nieuwe gebruikers in het format. drupa preview haalde in totaal ongeveer 77% nieuwe registraties. Dit toont aan dat het virtuele aanbod nieuwe doelgroepen en marktpotentieel opent voor exposanten. Het aantal van ongeveer 15.400 pagina-impressies in de vierde editie geeft ook aan dat alle bezoekers een diepgaande interesse hebben in de onderwerpen van de branche en exposanten en deze in deze tijd als essentieel beschouwen. In dit opzicht is het uitgebreide aanbod van producten en diensten in de Conference Area en Exhibition Space op virtual.drupa een goed voorteken.

Alle presentaties en video's van de drupa-preview zijn nog steeds beschikbaar op aanvraag in de videobibliotheek.

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief