Abonneren  Inloggen

Intergraf publiceert hulpgids voor EU-VK handelsovereenkomst

22 februari 2021

Op 30 december 2020 hebben de EU en het Verenigd Koninkrijk de handels- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarmee het vertrek van het VK uit de Europese Unie is afgerond. Sinds 1 januari 2021 is de overeenkomst van toepassing. Om haar leden binnen en buiten de EU te ondersteunen, heeft Intergraf een gids voor de handels- en samenwerkingsovereenkomst gepubliceerd.

De handels- en samenwerkingsovereenkomst bestrijkt een breed scala van gebieden, zoals bepalingen over duurzaamheid, concurrentie, staatssteun en gegevens. Het belangrijkste element is de overeenkomst in de handel in goederen.

Gids voor leden

Intergraf heeft een gids voor hun leden gepubliceerd met informatie over de belangrijkste bepalingen voor bedrijven uit de EU en het VK bij het handelen met de andere partij. De gids geeft een overzicht van de belangrijkste douane-eisen en btw-regels. Het legt ook uit hoe het concept ‘oorsprongsregels’ voor de handel in drukwerk geïnterpreteerd moet worden. Daarnaast worden er praktijkvoorbeelden weergegeven.

“Intergraf zet zich in om de Europese grafische industrie te vertegenwoordigen in de ruimste interpretatie van het woord. We zullen Britse bedrijven blijven steunen, net als onze andere leden binnen en buiten de EU", aldus Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf.

De gids is alleen verkrijgbaar voor leden van Intergraf. Leden van KVGO kunnen de gids hier downloaden.