Abonneren  Inloggen

Bij Moderna Printing draait een gloednieuwe 80-pagina pers

18 februari 2021

"Met de investering in een 80-(A4) pagina heatset rotatiepers is Moderna Printing in staat zijn kwaliteitsvolle catalogi, tijdschriften en publicaties in kleine en middelgrote oplagen en een groot aantal verschillende omvangen (bijvoorbeeld 24-48 pagina's, 36-72 pagina's, 40-80 pagina's, enz.) aan competitieve prijzen te drukken," zegt gedelegeerd bestuurder Eric Bongaerts.

Promotioneel

moderna"We beschikken daarnaast ook nog over twee 48-pagina en een 16-pagina rotatiepers, een 10-kleuren vellenpers en een uitgebreide afwerkingsafdeling waar we garenloos bindwerk, hechtwerk, postklaar maken onder folie en zelfs de veredeling van covers verzorgen. Met de nieuwe pers erbij zullen we voor alle pagineringen dé geschikte partner zijn voor onze klanten. De nieuwe Lithoman IV is uitgerust met alle toeters en bellen op het vlak van automatisatie waardoor snelle insteltijden en een minimale papierinschiet mogelijk zijn. We besparen zo tijd en geld bij elke productie en kunnen dus ook zeer scherpe prijzen realiseren.”

Een 4/4-wissel op een katern kan van 'goed-tot-goed' in 7 minuten worden gewisseld, een volledig nieuw order kan in 30 minuten worden opgezet. We kunnen bovendien direct een 80-pagina gelijmd drukwerkproduct afleveren waarvoor geen nabewerking meer nodig is. De pers beschikt na de droger over een speciale siliconenapplicator en wederbevochtingsinstallatie van de papierbaan, waardoor het drukwerk in vlakkere vorm kan worden afgewerkt.

Door installatie van de gigantische Lithoman IV machine van 50 meter lang en 8 meter breedte was het nodig om de productiehallen uit te breiden.  Momenteel wordt er een nieuwe opslagruimte van 2800 m² gebouwd en een nieuwe ctp-afdeling waar twee gerobotiseerde plaatlijnen voor het nieuwe 80-pagina formaat opereren. Deze belichtingsinstallatie in dubbel garandeert de continuïteit van de plaatproductie. Alles samen gaat het om een investering van 18 miljoen euro.

Eric Bongaerts: "Aan de investering is één jaar studiewerk en één jaar beraadslaging voorafgegaan. Met de nieuwe pers kunnen we nu nog meer combinatiemogelijkheden aanbieden in een markt waarin we een sterke positie hebben verworven. We stellen tegelijkertijd vast dat drukwerk ook in corona tijden een belangrijk verkoopinstrument voor de producten en diensten van onze klanten is. Als Corona ons één ding geleerd heeft dan is het wel dat klanten nu meer tijd nemen om magazines te lezen of een catalogus te doorbladeren.”

Moderna Printing realiseert 90 procent van zijn omzet in België en Nederland. Andere markten zijn Frankrijk, Duitsland en Engeland.