Abonneren  Inloggen

Zorgen over prijsstijgingen papier

15 februari 2021

De Duitse branchevereniging BVDM omschrijft de recente prijsstijgingen van papier als een 'grote zorg'. ‘Aangezien de grafische industrie nog minder in staat is om prijsstijgingen van leveranciers door te berekenen aan haar klanten in de huidige crisissituatie van de pandemie.’

Na aanzienlijke stijgingen van de grondstofprijzen (met name pulp), die werden doorberekend aan drukkerijen met papierprijsstijgingen tot een historische hoogte, daalden de prijzen vanaf eind 2019 en 2020 aanzienlijk. ‘Deze positieve trend wordt momenteel gekeerd,’ aldus de vereniging. De BVDM roept producenten op ‘niet te ver te gaan’. ‘Ze zouden zichzelf immers een slechte dienst bewijzen als het de drukkerijen nog moeilijker zouden worden gemaakt.’

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het actuele nieuws.

Inschrijven voor de nieuwsbrief