Abonneren  Inloggen

Redesign online shop van ONLINEPRINTERS

12 februari 2021

ONLINEPRINTERS verkoopt al sinds 2004 drukbare producten via internet. Sindsdien is het assortiment gegroeid naar meer dan 5000 drukbare producten, die klanten uit heel Europa in miljoenvoudige varianten kunnen bestellen. Met het groeiende aanbod heeft de shop zich steeds verder ontwikkeld en is qua uiterlijk erg veranderd. In het kader van een volledig redesign werden de online shops nu compleet nieuw opgebouwd met een duidelijker en toegankelijker template.

Smartphones en tablets

'Daarmee hebben wij nu ook de technische voorwaarden gecreëerd, om klanten comfortabel op smartphones en tablets te laten surfen, ook naar de pagina's met productdetails en door het gehele bestelproces', benadrukt Christian Würst, Chief Commercial Officer (CCO) van ONLINEPRINTERS

Mobiele eindapparaten

Met name op het gebied van online drukken neemt de desktopversie nog steeds een belangrijke plaats in, omdat klanten op een belangrijk punt in het koopproces nog altijd aan hun desktop werken, namelijk wanneer zij hun drukgegevens uploaden om de bestelling te voltooien. Maar voor en na die tijd wordt ondertussen ook veel op mobiele eindapparaten gesurfd. „Onze klanten willen van tevoren informatie inwinnen over drukbare producten en services of hun bestelling na voltooiing van het koopproces volgen. Dit gebeurt in toenemende mate via mobiele eindapparaten“, legt Christian Würst uit.

Deze "basisrenovatie" werd samen met het Keulse internetbureau Kernpunkt uitgevoerd. Tot eind januari 2021 zullen alle 22 landenshops zijn overgestapt op het nieuwe design.

Over ONLINEPRINTERS

De ONLINEPRINTERS-groep heeft meer dan 1660 medewerkers in dienst en produceerde in 2019 meer dan 3,2 miljard gedrukte reclame middelen. De onderneming verkoopt meer dan 5000 gedrukte producten, van visitekaartjes, briefpapier en flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen aan meer dan één miljoen klanten in 30 landen van Europa. Zij kunnen hun gedrukte producten via 22 webshops snel en ongecompliceerd in 10 verschillende talen én 24 uur per dag via internet bestellen. Behalve de Britse marktleider Solopress en de hoofdrolspeler op de Scandinavische markt, LaserTryk, maakt ook de Spaanse drukkerij Copysell deel uit van de ONLINEPRINTERS-groep.