Abonneren  Inloggen

FNV-leden stemmen in met eindbod cao grafimedia

29 januari 2021

De meerderheid van de FNV-leden Media & Cultuur heeft ingestemd met het eindbod voor cao Grafimedia. Zij konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen op het eindbod van de werkgevers.

53% stemde voor

Het instemmen spande erom. Bijna de helft van de stemmende leden was het niet eens met het eindbod. Het komt vaker voor dat bij een eindbod de voor- en tegen stemmers dicht bij elkaar zitten. Dit zeker als een eindbod in zijn totaal, zoals dat nu het geval is, niet héél slecht is.

Loonbod

FNV was het niet eens met het loonbod. Zij vonden dit te mager. Daarom moesten de leden een eindoordeel geven over het bod. Het merendeel stemde toen in met het eindbod. Het FNV hoopt dat de tegenstemmers zich kunnen neerleggen bij de uitslag.

Stemming CNV- en Unie-leden

De nieuwe cao grafimedia gaat nog niet in. Eerst moeten de CNV- en Unie-leden nog stemmen over het eindbod. Als zij ook instemmen, dan zal de nieuwe cao grafimedia ingaan. 

KVGO

Werkgeversonderhandelaar Reinier de Koning van KVGO over de uitslag: ‘Het is een belangrijke stap in de daadwerkelijke aanpassing van de Grafimedia cao. Gezien de situatie van de bedrijfstak, zeker met de verlengde lockdown, is dit bod echt het maximale dat werkgevers op dit moment kunnen doen.’