Abonneren  Inloggen

MOO rekent Brexit-kosten

28 januari 2021

De Britse online drukker MOO informeert haar ‘Europese’ klanten over extra kosten en langere levertijden. De oorzaak is de Brexit.

‘Het versturen van MOO-producten naar de EU kost (tijdelijk) iets meer, sinds 1 januari 2021,’ aldus de online drukker. ‘Waarom? Nou, Brexit. Als een in het VK geregistreerd bedrijf hebben we wat extra papierwerk, voordat we weer kunnen handelen zoals gewoonlijk met onze EU-vrienden. In de tussentijd worden bestellingen die naar de EU worden verzonden, bewaard bij de EU-douane. U moet dan btw en administratiekosten betalen voordat uw bestelling bij u kan worden afgeleverd.’

Online drukkerij MOO startte 15 jaar geleden in Londen met het aanbieden van hoogwaardig gepersonaliseerd drukwerk. De belangrijkste producten van MOO zijn visitekaartjes, ansichtkaarten, flyers, stickers en notitieboekjes. Klanten kunnen gebruik maken van de standaard ontwerpsjablonen op de website. Volgens drukdomein.nl is MOO actief in meer dan 190 landen, met als grootste markten de VS en het VK. Totaal omzet bedraagt ongeveer $ 135 mln (2018).