Abonneren  Inloggen

HP Indigo topman Alon Bar-Shany nu bij Highcon

13 januari 2021

Alon Bar-Shany, die vorig jaar zelf zijn functie als general manager bij HP Indigo beëindigde, gaat aan de slag bij Highcon als voorzitter van de raad van bestuur.

Highcon kondigde op 12 januari aan dat het na de succesvolle beursgang van het bedrijf op de Tel Aviv Stock Exchange 45 miljoen dollar ophaalde. Ook meldde de onderneming dat het de raad van bestuur en het management versterkt.

Bar-Shany

Tijdens zijn ambtsperiode bij HP Indigo als General Manager werd Bar-Shany geroemd, omdat hij het bedrijf met meer dan 1 miljard dollar aan inkomsten had laten groeien. Daarvoor leidde hij de HP Indigo-activiteiten in EMEA, leidde hij de wereldwijde Indigo-channelactiviteiten en was hij CFO van Indigo op het moment van de overname door HP. Bar-Shany was ook lid van het wereldwijde DSCOOP-bestuur en werkte samen met klanten om een ​​gemeenschap te creëren die gericht was op delen en groeien.

Benny Landa

Bar-Shany, die de voorzittersrol overneemt van Amichai Steimberg treedt toe tot de raad van bestuur van Highcon, bestaande uit Benny Landa, oprichter van Indigo en voorzitter van de Landa Group, Fiona Darmon, General Partner bij Jerusalem Venture Partners (JVP), Adina Shorr, voorheen CEO van Object, Scodix en CellGuide, en Giora Bitan, voorheen CFO bij ECI, Scitex en senior partner in verschillende durfkapitaalfondsen.

Simon Lewis nieuwe VP Marketing

Daarmaast start Simon Lewis als de nieuwe VP Marketing van het bedrijf. Hij begon 27 jaar geleden bij Scitex en besteedde het grootste deel van zijn carrière aan het aansturen van analoog-naar-digitaal transformaties. De afgelopen 14 jaar werkte ook hij bij HP Indigo, waar hij onder meer leiding gaf aan de strategische marketing en lid was van het uitvoerend management.

Digitale transformatie van print- en verpakkingsindustrie

Alon Bar-Shany: 'Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van de Highcon Board en deel te nemen aan de voortdurende digitale transformatie van de print- en verpakkingsindustrie. Highcon is een pionier geweest in de digitalisering van het post-printgedeelte van het proces, waar, na de toenemende acceptatie van digitaal printen, nu veel bottlenecks optreden.'

Waardering voor Amichai Steimberg

Shlomo Nimrodi, CEO Highcon: ‘We willen allereerst onze waardering uitspreken aan Amichai Steimberg voor zijn steun gedurende de afgelopen maanden bij het voorbereiden en afronden van de succesvolle beursgang van het bedrijf op de beurs van Tel Aviv. Ik ben trots en blij dat Alon zich bij ons aansluit op onze digitale transformatie van de verpakkingsindustrie. Alons branche-expertise en bereik, in combinatie met zijn ervaring in het laten groeien van een bedrijf voor kapitaalgoederen, zullen een belangrijke rol spelen bij het uitvoeren van onze go-to-market-strategie en opschaling. Ik ben ook verheugd Simon te verwelkomen in het Highcon-team dat onze marketingstrategie en -uitvoering leidt.’

Klaar voor groei

Nimrodi vervolgt: ‘Nu we het komende jaar beginnen, met dit nieuwe team van deskundige spelers, is Highcon nu klaar voor groei. We hebben het vermogen om de digitale verandering te stimuleren die essentieel is om de toeleveringsketens te optimaliseren en de inefficiënties te verminderen waarmee de industrie van conventionele vouwkartonnen en golfkartonnen verpakkingen worden geconfronteerd.’