Abonneren  Inloggen

Boeken essentieel

15 december 2020

De Koninklijke Vereniging van het Boekenvak heeft de fractievoorzitters in de Tweede Kamer vandaag een brief gestuurd met het verzoek om boekwinkels in deze lockdownperiode toch open te laten.

De vereniging schrijft begrip te hebben voor de te nemen maatregelen, maar zegt dat er ongelijkheid is doordat er winkels wel open zijn die een afhaalpunt hebben en ‘wellicht ook open zijn voor aanvullende verkopen’.

Boeken essentieel voor de geest

Daarnaast haalt de vereniging de Duitse opstelling aan: ‘In landen om ons heen (Berlijn) worden boeken gezien als essentieel voor de geest in deze zware tijden. Boeken vervullen ook een vitale functie als het gaat om meningsvorm en debat. Boekhandels moeten daarom ook worden aangemerkt als essentiële winkels.’