Abonneren  Inloggen

X-label: nieuwe generatie lichtgevend label

11 december 2020

De Franse verpakkingsleverancier Dapy heeft het eerste verwijderbare en oplaadbare backlit label geïntroduceerd. De gepatenteerde X-Label oplossing biedt een levensduur van maximaal zes uur en is afgestemd op de uitgaansmarkt.

De lichtgevende X-Label heeft volgens Marc Bruneau, project director bij Dapy, verschillende voordelen: Het “ultra-heldere” backlit licht houdt vier tot zes uur stand, is tot 200 keer op te laden via een USB-poort en het demontabele etiket is 50 keer naar wens opnieuw te gebruiken op verschillende oppervlakken.

Alternatief voor een eenmalig etiket

Het verwijderbare label vereenvoudigt de recycling van de fles en biedt een geschikt alternatief voor een eenmalig etiket. Het waterdichte etiket hecht zich aan harde en gladde oppervlakken en is ontworpen om 270° om de fles te wikkelen, claimt de onderneming.

Patenten

‘De gepatenteerde aspecten van X-Label zijn het achtergrondverlichtingssysteem, geen batterijhouder, de 1,5 mm dikte, het ontwerp met verborgen elektronica en een aan/uitschakelaar. De enige beperking nu is dat het label tweedimensionaal is, ofwel vlak ofwel gebogen,' zegt Bruneau.
(Bron:Luxe Packaging Insight)