Abonneren  Inloggen

Eshuis mag Duits statiegeld-logo drukken

10 december 2020

Sinds eind november is het mogelijk om bij Eshuis het PFAND logo te laten drukken op etiketten en shrink sleeves. Eshuis is een van de weinige drukkerijen in Nederland die is gecertificeerd om de speciale inkt te mogen drukken voor het DPG Deutsche Pfandsystem GmbH. Voor zowel kleine als grote oplages is het mogelijk om het DPG logo toe te voegen aan een verpakking.

Producenten die alcoholische of non-alcoholische dranken exporteren naar Duitsland, of dit van plan zijn, krijgen te maken met het Duitse statiegeldsysteem. Sinds 2003 bestaat er in Duitsland een statiegeldplicht voor drankverpakkingen die eenmalig gebruikt worden. Het is voor distributeurs van de eerder genoemde verpakkingen verplicht om alle statiegeld-verpakkingen terug te nemen. Daarom moeten de etiketten of shrink sleeves van de drankverpakkingen voorzien zijn van het PFAND logo, ook wel het DPG logo genoemd.

Speciaal whitepaper

Om producenten te ondersteunen in het hele proces, heeft Eshuis een speciaal whitepaper ontwikkeld. In dit whitepaper wordt er uitgelegd welke stappen er gezet moeten worden om het product te voorzien van het logo. Er moet  namelijk een en ander geregeld worden voordat ook een producent het statiegeld-logo mag laten bedrukken bij een gecertificeerde drukkerij zoals Eshuis. Downloaden van het whitepaper kan via de speciale pagina op de site van Eshuis.