Abonneren  Inloggen

Hoe is het met Rekladruk?

9 december 2020

In het Friese Gytsjerk loopt alles weer vergelijkbaar met 2019 volgens mede-eigenaar René de Vries. ‘En sinds een week draait onze recente investering in een Speedmaster.’

De drukkerij waar tien mensen werken, draait hoofdzakelijk voor de zakelijke markt. ‘We hebben ook wel wat familiedrukwerk, maar dat wordt minder.’ Ook in het noorden waren de effecten van de rem op activiteiten door corona merkbaar. ‘Maart was nog een goede maand, maar april en mei vielen tegen. Ondertussen draaien we weer op het niveau van 2019.

Investering in een Speedmaster

Ondanks de onzekerheid van de aanhoudende coronacrisis investeert de drukker toch in nieuwe apparatuur. ‘Sinds een week draait onze recente investering in een Heidelberg Speedmaster 52 4-kleuren met lak-unit. Ons drukpersenbestand bestond uit een Shinohara 75 met lak, een tweekleuren Heidelberg 52 en een vierkleuren Shinohara 52. Er is veel vraag naar drukwerk met lak, ook werk dat beter geschikt is voor een 52. Voor dat lakken moesten we steeds uitwijken naar de grote Shinohara 75. Al met al een optelsom die leidde tot het besluit om die kleine Shinohara te vervangen door een ‘ervaren’ Speedmaster 52 vierkleuren met lak die werd aangeschaft via Van der Wekken Grafische Machines in Swifterbant.

Heel rijk

Over 2021 zegt de ondernemer: ‘Ik vind het altijd knap als mensen in de toekomst kunnen kijken. Als je alles van te voren wist, was je heel rijk geweest. Ik zeg altijd: hou je bestaande klanten tevreden en probeer er nieuwe aan toe te voegen.'