Abonneren  Inloggen

FESPA stelt Global Print Expo weer uit

8 december 2020

FESPA heeft zijn Global Print Expo en de co-locatie European Sign Expo in Amsterdam opnieuw uitgesteld. Nu van maart tot oktober 2021. Eerder verhuisde het event, vanwege corona, in 2020 al van het voorjaar in Madrid naar het najaar in München. Vervolgens schoof het door naar maart 2021 in Amsterdam. Nu wordt het oktober. Locatie blijft de RAI Amsterdam.

De verhuizing volgt op de bevestiging dat alle internationale tentoonstellingen in de RAI-kalender uit Q1 zijn verplaatst en opnieuw zijn gepland naar Q2 of later. Dit weerspiegelt de aanhoudende onzekerheid over COVID-gerelateerde reisbeperkingen en quarantaineregelingen voor bezoekers in Nederland, en het risico dat deze exposanten en bezoekers tot begin 2021 kunnen blijven treffen.

Nog niet vrij reizen naar Amsterdam

De FESPA-evenementen vinden nu plaats van 12-15 oktober 2021 in dezelfde periode in de hallen van de RAI, waardoor FESPA de huidige plattegrond kon overzetten naar een latere datum. De vertraging tot oktober wordt sterk gesteund door het exposantenbestand, die de duidelijke grondgedachte begrijpen van het aanpakken van het risico dat exposantenpersoneel en bezoekers begin maart 2021 nog steeds niet vrij naar Amsterdam kunnen reizen.

Strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen

Neil Felton, ceo van FESPA legt uit: 'De beslissing om het evenement zeven maanden uit te schuiven, doet niets af aan het enthousiasme van onze exposanten voor een live FESPA-beurs als motor voor bedrijfsherstel. Evenmin weerspiegelt het enige bezorgdheid over het leveren van een COVID-beveiligd evenement. De RAI hanteert strikte gezondheids- en veiligheidsprotocollen en we zijn ervan overtuigd dat we onze exposanten en bezoekers zo goed mogelijk zullen beschermen.'

Beter plannen

Hij vervolgt: 'De situatie met betrekking tot grensoverschrijdend reizen naar Nederland is op dit moment echter onzeker. Aangezien onze exposanten nu op het punt staan ​​gedetailleerde logistieke plannen te maken en verdere kosten te maken om bij onze evenementen aanwezig te zijn, zijn we van mening dat de juiste stap is om te verhuizen naar data in oktober 2021, zodat wij en onze deelnemers beter kunnen plannen.'