Abonneren  Inloggen

Etikettenprinter Zolemba wil Europa veroveren

7 december 2020

Zolemba in Haaksbergen wil zich met behulp van de HP Indigo 6900 digitale persen tot de meest innovatieve e-commerce drukkerij van Europa ontwikkelen. De investering in HP Indigo digitale labelpersen in combinatie met de innovatieve manier van laserstansen leidt tot ‘producten van topkwaliteit met een korte levertijd’.  

Zolemba maakt gebruik van een digitaal proces bij zowel het bedrukken als stansen van het etiket. Dit stelt het bedrijf in staat om de levertijd terug te brengen naar uren in plaats van dagen. Als online speler combineert het bedrijf online bestelgemak (e-commerce) met een sterke productiefaciliteit, wat leidt tot een hoge productkwaliteit en leversnelheid.

Ook maatwerk in kleinere oplages

De nieuwe HP Indigo digitale label persen maken het mogelijk om maatwerk op hoog kwaliteitsniveau te leveren, ook in kleinere oplages. Daarnaast dragen de persen bij aan het verhogen van de productiesnelheid. De persen zijn veelzijdig en daarom geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals in-mould labeling, shrink sleeves printing en wrap around labeling. De combinatie van de kwaliteit van de HP Indigo digitale persen samen met Zolemba’s online positie leidt tot een unieke positie in de markt.

Meest innovatieve drukkerij van Europa

Marthijn Kieneker, ceo van Zolemba, licht toe: ‘Met de komst van de HP digitale persen zet Zolemba de volgende stap in haar ambitie om de meest innovatieve drukkerij van Europa te worden. Samen met HP bieden wij klanten een uniek aanbod van online bestelgemak, high-quality customised etiketten en een razendsnelle levering. De toevoeging van deze digitale persen aan ons machinepark maakt het mogelijk om onze markt nog verder te verbreden. Ons enthousiaste team van professionals kan niet wachten om de eerste projecten uit de machine te zien komen.’

Dagelijks 30 miljoen etiketten

Zolemba is onderdeel van The Label Collective Group, opgericht in 2008 door Richard Rensen. In Haaksbergen worden dagelijks 30 miljoen etiketten, bedrukt en onbedrukt, geproduceerd voor ruim 70.000 bedrijven, veelal MKB bedrijven in de logistieke en e-commerce sector. De klanten beoordelen de organisatie als ''uitstekend'' (Trustpilot).