Abonneren  Inloggen

Flexodruk knalt alle kanten op

2 december 2020
Premium

Het flexolandschap biedt een versplinterde aanblik. Rotatieve smalbaan en breedbaan flexodruk lijken hun eigen weg te gaan, net als plano flexodruk op golfkarton en massiefkarton. Maar vanuit standaardisatie- en innovatieoogpunt zou integratie meer voor de hand liggen.

De Europese flexo-industrie kent een hele range aan brancheverenigingen die zich op enigerlei wijze met flexodruk bemoeit: EFTA, FINAT, Kartoflex, RadTech en Stichting Fonds Collectieve Belangen Kartonnage- en Flexibele Verpakkingen. En dan hebben we nog het Duitse flexo-instituut DFTA (inclusief het Competence Center Digitaldruck CCD) en FTA Europe (Flexographic Technical Association), waarin de Benelux-, Britse, Deense, Franse, Italiaanse, Spaanse en Zweedse flexodrukkers zijn verenigd.


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren