Abonneren  Inloggen

Sign+ Award voor ‘Sexy Loo – De Wallen’

11 november 2020

PanelPrint uit Nieuwleusen is met het project ‘Sexy Loo – De Wallen’ uitgeroepen tot overall winnaar van de Sign+ Award 2020. Vijftien genomineerde projecten dongen mee naar deze vakprijs.

De Sign+ Award 2020, een initiatief van het vakblad Sign+ Magazine, is vrijdag 6 november uitgereikt tijdens een live uitzending vanuit Industrial Studios in Arnhem, met alle genomineerden per Zoom ‘live aanwezig op afstand’.
Raymon Koggel van PanelPrint nam virtueel, als inzender van project ‘Sexy Loo – De Wallen’, de Sign+ Award 2020 en een cheque van 1.000 euro in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Henri Ritzen. PanelPrint is gespecialiseerd in het printen op speciale materialen.

Categoriewinnaars

Het project ‘Sexy Loo – De Wallen’ was niet de enige winnaar. Van de vijftien genomineerde projecten werden vijf projecten uitgeroepen tot winnaar in hun categorie. Naast PanelPrint, overall winnaar én winnaar in de categorie Indoor Signage, zijn de andere vier categoriewinnaars:

Categorie Outdoor Signage:

‘Bosch Beton’, ingezonden door Verbeek RSW (Renswoude).

Het Kunstwerk Kogler ING CedarCategorie Architectural Signage:

‘Kunstwerk Kogler ING Cedar’ (foto links), ingezonden door DsignMarking (Wassenaar).

Categorie Voertuigreclame:

‘Neleman - Tesla’, ingezonden door De Goede Visuele Communicatie (Brummen).

Categorie Tentoonstellingsbouw:

‘SDG Cube Wall’, ingezonden door Signshop (Amsterdam).

Creatieve invulling

Het overall winnende project ‘Sexy Loo - De Wallen’ werd door de vakjury geroemd vanwege de creativiteit, waarbij verschillende visuele en technische disciplines bij elkaar komen. In de Sexy Loo, het eerste openbare toilet op De Wallen in Amsterdam, is de sfeer en omgeving van de Wallen naar binnen gehaald. PanelPrint verzorgde de prints op vandalismebestendige wandpanelen. “De vraag van de opdrachtgever is uiterst creatief ingevuld. Het feit dat verschillende disciplines hier intensief moesten samenwerken, zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat meer is geworden dan de som der delen. Zonder inzet van diverse signtechnieken was deze illusie echter niet mogelijk”, aldus Ritzen namens de vakjury.

Fespa Nederland Innovatie AwardDe energiegevel Solar Visuals voor Shell

Met Fespa Nederland als sponsor werd deze editie een extra prijs uitgereikt: de Fespa Nederland Innovatie Award. Hierbij is door de vakjury specifiek gekeken naar innovatieve elementen in het project. Deze award werd gewonnen door Solar Visuals met het project ‘Energiegevel Solar Visuals voor Shell’. “Een nieuw ontwikkelde toepassing, gebaseerd op beschikbare technieken in de signwereld, die digitaal printen, architectuur en energieopwekking met elkaar verbindt. Gezien de klimaatopgave die voor ons ligt, een project met een enorme potentie voor de toekomst”, aldus Enrico Steijn, die namens Fespa Nederland deze winnaar bekendmaakte.

Surf Mini won de publieksprijs bij de Sign+ Awrads 2020Publieksfavoriet

Het project Surf Mini won de Publieksprijs. Inzender Jeroen van de Wier voorzag zijn eigen Mini van een handgetekend jasje, inclusief gewrapt surfboard op het dak. De top 3 voor de Publieksprijs bestond verder uit, op 2: Kunstwerk Kogler ING Cedar door DsignMarking, en op 3: Sexy Loo – De Wallen ingezonden door PanelPrint.