Abonneren  Inloggen

Paragon investeert in een varioPRINT iX3200

10 november 2020

Paragon Customer Communications verrijkt haar direct mail & Printing-on-Demand activiteiten in Eindhoven met de nieuwe Canon varioPRINT iX3200.

Paragon onderstreept hiermee haar groei-ambitie in commerciële communicatie met een uitbreiding van gepersonaliseerde uitingen op hoogwaardige materialen. De varioPRINT iX3200 produceert namelijk een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met drukwerk.

Overname van PostNL Communicatie Services

In 2019 is Paragon Customer Communications in Nederland sterk gegroeid door de overname van markleider PostNL Communicatie Services en niche speler RR Donnelley. De organisatie is inmiddels geïntegreerd en 400 collega’s werken enthousiast en vernieuwend samen vanuit zes locaties in Nederland en België. Alles draait om ‘end-to-end’ communiceren met klanten. Van Customer Communication Management tot Digital Customer Experience, voor zowel in- als outbound vraagstukken als de fysieke producties in transactie mail, direct mail en Printing-on-Demand.

Voormalige RR Donnelly locatie

De voormalige RR Donnelley locatie in Eindhoven is geïntegreerd met de voormalige PostNL locatie in ’s-Hertogenbosch, waarmee een symbiose is bereikt in competenties en marktfocus. De Canon varioPRINT iX3200 is daarbij een verbindende factor waarmee de aspiraties van Paragon waargemaakt kunnen worden.

De samenwerking tussen Canon en Paragon gaat ver terug: zowel in rotatie als losblad was Paragon het eerste direct-mail-bedrijf in Nederland dat gebruik maakte van de nieuwe mogelijkheden van inkjet. De investering in de nieuwe varioPRINT iX3200 is hier een logische vervolgstap op.

‘Paragon Customer Communications gaat groeien in Nederland. Juist ook in DM en Printing-on-Demand. Onze klanten vragen om hoogwaardige, gepersonaliseerde direct-mailtoepassingen die wij nu meer flexibel en sneller kunnen leveren zonder enige concessie te hoeven doen aan beeldkwaliteit of papierkeuze,’ vertelt Mieke Clark-Marsman, managing director Paragon Customer Communications in Nederland en België. ‘We hebben de afgelopen tien maanden hard gewerkt om te integreren tot één Paragon in Nederland. Onze locatie in Den Bosch is daarbij werkelijk een huzarenstukje geworden met grote beloftes voor onze klanten in alle sectoren. De technologie van Canon helpt om deze belofte waar te gaan maken.’

‘Ik vind het geweldig om te zien dat Paragon als eerste transactie-/direct-mail bedrijf investeert in de varioPRINT iX 3200, waarmee Paragon voorop kan blijven lopen met technologische innovaties,’ vertelt Frank Huigen, director production printing products Benelux bij Canon. ‘Paragon zal zich met de superieure

afdrukkwaliteit kunnen onderscheiden in de markt. Wij kijken er naar uit om als strategisch partners de toekomst samen vorm te geven.’

Inkjet-pers voor de grafische markt

De varioPRINT iX-serie is een geavanceerde inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie. Deze nieuwe pers is ontwikkeld voor grafische ondernemingen met productievolumes van 1 tot 10 miljoen A4-pagina’s per maand en biedt een unieke combinatie van de afdrukkwaliteit en het mediabereik van offset- en liquid-tonersystemen, en de productiviteit en kostenefficiëntie van inkjet.

De printer heeft een productiviteit van meer dan 9.000 SRA3 afbeeldingen per uur (of 320 A4-pagina’s per minuut) op een breed scala aan printmedia, waaronder offset gecoat papier van 90 tot 350 g/m2. Hiermee kan het complete spectrum aan grafische opdrachten worden geproduceerd, van algemeen drukwerk en premium direct mail tot catalogi, tijdschriften en boeken.

Foto v.l.n.r.: Mieke Clark-Marsman (Managing Director, Paragon Customer Communications Nederland en België) - Gert-Jan Vollema (Operations Director, Paragon Customer Communications) - Maarten Plug (Sales Manager Commercial Printing, Canon Nederland) - Frank Huigen (Director Production Printing Products, Canon Benelux)