Abonneren  Inloggen

Intensievere samenwerking Komori en MBO

9 november 2020

Door de overname van vouwspecialist MBO op 1 mei kon persenbouwer Komori zijn aanbod op dat gebied al flink uitbreiden. Inmiddels bieden verdere vormen van samenwerking meer voordelen aan klanten.

Peter Minis, marketing manager bij Komori: ‘We zijn enthousiast over nieuwe synerieën, zowel in termen van oplossingen als in termen van klantrelaties. Er zijn unieke mogelijkheden op het gebied van netwerken/IoT. Een paar jaar geleden heeft MBO succesvol Datamanager gelanceerd, een softwarepakket voor data-analyse en orderplanning. Het equivalent op afwerkgebied van KP-Connect voor de prestaties van Komori-persen. Die twee systemen koppelen, zal enorme voordelen en waarde creëren voor klanten die beide merken in huis hebben.’

Gezamenlijke visie

Met de gedeelde visie om arbeidsintensieve werkzaakheden gereduceerd moeten worden, zal de vorig jaar geïntroduceerde MBO CoBo-Stack (foto) een belangrijke rol spelen. Deze robot – die geen beschermende kooi nodig heeft – stapelt gevouwen katernen volgens een ingesteld patroon op een pallet, wat de bediener veel fysiek werk scheelt.

Virtueel evenement

De nieuwste afwerkoplossingen van MBO zijn van 24-27 november te zien tijdens een virtueel evenement. Er is een virtuele stand vol achtergrondinformatie (zoals animaties, video’s en grafieken) en het is mogelijk individuele live-demonstraties te boeken.
Registreren kan via https://www.postpressalliance.com/