Abonneren  Inloggen

Platimex investeert in kwaliteit

28 oktober 2020

‘Wat we leveren, moet goed zijn’, zegt Jeroen De Jong, eigenaar van Platimex. ‘We kochten redelijk veel UV-printwerk in, maar ondervonden regelmatig dat de kwaliteit net niet goed genoeg was.’ Een Agfa Anapurna H1650i LED en een frees-snijtafel moeten dat probleem oplossen.

Daarnaast ziet De Jong veel nieuwe mogelijkheden dankzij de multi-layer- en witte-inkt-functie: ‘Tot wel vijf lagen kunnen in één doorgang geprint worden. Zeker voor luxe raamfolies geeft dit ongekende mogelijkheden.’

Besparen op media en tijd

Platimex levert veel outdoorreclamewerk. De Agfa-inkten kennen onbeschermd een lichtechtheid van 2 tot 3 jaar voor buitengebruik, en beschermd tot wel 15 jaar. De Jong: “Door direct op plaat te printen besparen we op media en tijd. Door de extreem lange levensduur van de inkten zien we nieuwe kansen zoals duurzame wegbewijzering en gevelbeplating.”

Alles aansturen

Samen met de printerinvestering is gekozen voor Agfa’s Asanti PDF-printworkflow. Asanti zorgt voor een probleemloze, geautomatiseerde bestandverwerking en heeft een krachtige Adobe PDF RIP Engine aan boord. Zelf een kleurprofiel maken, kost slechts 20 minuten tijd. Naast de Zünd-snijtafel en de Agfa-printer stuurt Asanti ook de Mimaki-printer en de snijplotter aan.

Over de Anapurna H1650i LED

De Anapurna H1650i LED is Agfa’s kleinste hybride UV LED inkjetprinter. Hij bestaat in een zes- en een vierkleurenversie + wit, en maakt hoogkwalitatieve prints op zowel rolmateriaal als platen tot 165 cm breed. De witte inkt maakt het mogelijk om transparant materiaal voor backlittoepassingen te bedrukken of wit als steunkleur te gebruiken.

Foto: Jeroen de Jong (eigenaar Platimex, links), en Olaf Zuijdendorp (inkjetapplicatiespecialist Agfa).