Abonneren  Inloggen

Tweede Crystal xps belichter voor Athena Graphics

22 oktober 2020

Athena Graphics met vestigingen in België, Frankrijk en Nederland investeert in een tweede ESKO Crystal xps belichter. Athena Graphics verzorgt de prepress voor alle soorten verpakkingen.

‘Ter bevordering van onze betrouwbaarheid streven we ernaar om in ons machinepark steeds over meerdere dezelfde machines te beschikken, al dan niet op meerdere productiesites. Hierdoor zal de klant bij een eventuele breuk of defect van een productietoestel geen hinder ondervinden. De investering in een tweede Crystal XPS belichter kadert dan ook in deze visie en bewees reeds zijn grote meerwaarde.’

Platen voor flexodruk

De innovatieve XPS combineert rug- en hoofdbelichting waardoor een verbeterde polymerisatie tot stand komt. Het toestel bevat UV-LEDs die geen opwarmtijd nodig hebben wat resulteert in consistente straling en consistente digitale flexoplaten. Bovendien zorgt de belichter voor zachtere verlooprasters, een verbeterde stabiliteit en een veel egaler plaatreliëf.

Ignace Cosaert, ceo van Athena Graphics

‘Met de aankoop van deze nieuwe machine hebben we ons totaalpakket van mogelijkheden nogmaals uitgebreid, wat onder andere resulteert in een verhoging van de servicegraad,’ aldus Ignace Cosaert, ceo van Athena Graphics.