Abonneren  Inloggen

Ricoh breidt kleurbereik grootformaat uit

21 oktober 2020

Ricoh breidt het kleurbereik van grootformaat uit met oranje en groene inkten als optie in haar grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160e en Ricoh Pro L5130e. Dit maakt een nauwkeurige reproductie van een breder scala aan Pantone- en merkkleuren mogelijk.

Uit het bericht:
Deze nieuwe aanwinsten in het portfolio bouwen voort op Ricoh’s expertise in inkjetkop- en inkttechnologie. Ze zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de grootformaat latexprinters Ricoh Pro L5160 en Ricoh Pro L5130.

Groene en oranje inkt

De twee nieuwe modellen voegen groene en oranje inkt toe om een aanzienlijk uitgebreid kleurbereik te bieden in vergelijking met bestaande technologie. Drie versprongen opgestelde Ricoh printkoppen halen printsnelheden van 46,7 vierkante meter per uur in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren en 25 vierkante meter per uur in de standaardmodus met 4 kleuren voor binnen. De systemen kunnen niet alleen geconfigureerd worden voor het gebruik van inkten voor een uitgebreid kleurbereik. Ze kunnen ook printen met tweemaal CMYK voor productiviteitswinst en CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.

Optimale kleuren

De efficiënte werking wordt ondersteund door ColorGATE Productionserver Select. De RIP-softwareoplossing is afgestemd op de eisen voor printen op grootformaat. Gebruikers profiteren van een consistente en voorspelbare kleurenoutput en steunkleurondersteuning. Daarnaast halen ze ook voordeel uit de container- en tilingfuncties en de procesautomatisering. De Adobe PDF Print Engine speelt een sleutelrol in de superieure prestaties van de producten.

Veelzijdige producties

Lucas Stevens, product marketeer commercial and industrial printing, Ricoh Nederland, zegt: ‘De mogelijkheid om dankzij oranje en groene inkten Pantone-kleuren, merkkleuren en huidtinten nauwkeurig te produceren, maakt veelzijdige productie in hoge kwaliteit mogelijk voor een breed scala aan binnen- en buitenapplicaties. Deze nieuwe modellen ondersteunen printprofessionals bij het uitbreiden van hun creatieve diensten en bieden een nieuw niveau van productieflexibiliteit voor displayspecialisten. Zeker in Nederland biedt printen met oranje ongekende kansen.’

De Ricoh Pro L5100e serie is vanaf 1 december beschikbaar in Europa.