Abonneren  Inloggen

Vakdag Print & Sign verschuift naar oktober 2021

16 oktober 2020

Ook de Vakdag Print & Sign moet er aan geloven. De vooruitzichten over corona zijn voor begin 2021 zo onzeker dat PRINTmatters, de organisator van dit succesvolle netwerkevent, zich genoodzaakt ziet het event te verschuiven naar dinsdag 12 oktober 2021.

‘Erg jammer, maar je moet tijdig besluiten nemen,’ zegt hoofdredacteur Robbert Delfos. ‘We hebben het verloop van de ontwikkelingen rond corona lang aangekeken, hopend op een verlossing. Helaas.’ De ‘Vakdag’ is een jaarlijks drukbezocht netwerkevent. Volgend jaar stond het gepland voor woensdag 3 februari. Dat wordt nu dinsdag 12 oktober, opnieuw in het NBC in Nieuwegein.

1500 bezoekers

Er komen zo’n 1.500 beslissers vanuit de print- en signindustrie naar deze dag. Het aantrekkelijke van het concept is de combinatie van beursvloer waar partners hun waar tonen en het parallelprogramma met een veelheid aan vaktechnische presentaties plus inspirerend en ontspannend entertainment.

 

Handen schudden en samen lachen

‘Onze bezoekers geven het jaarlijkse event een hoog cijfer en brengen er vaak zo’n 6 uur door. De kracht van het event is het netwerken, het handen schudden en samen lachen bij een van de leuke presentaties. En dat is precies wat nu niet gaat. We hebben anderhalvemeter-scenario’s geschetst voor een coronavrij event, om er zo voor te zorgen dat niemand een besmettingsrisico loopt. Maar dan moet je werken met time-slots. Dan kan er per twee uur maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen, die ook nog eens gereserveerd moeten hebben.’

Uitgedund sprekersprogramma niet wenselijk

‘Je kan mensen moeilijk uren voor de deur laten staan. De ontmoetingen, toevallige herkenningen en gesprekken met exposanten moeten allemaal op afstand. Ook het totale sprekersprogramma is dan niet voor iedereen beschikbaar of je moet het heel beperkt houden en iedere spreker vragen het verhaal 6 keer te doen. Maar daarmee dun je ook het aanbod uit. Onze conclusie is dat zo’n netwerkdag gewoon niet gaat in coronatijd.’

Wat in het vat zit …

‘Door nu aan te geven dat we ‘De Dag’ verschuiven naar oktober 2021 verwachten we dat de kans groot is dat we tegen die tijd wel een mooie dag kunnen organiseren. En … wat in het vat zit, verzuurt niet. We hopen jullie in oktober 2021 allemaal weer de hand te mogen schudden op de Vakdag Print & Sign 2021.’