Abonneren  Inloggen

Textiel(print)beurs Heimtextil verschoven naar mei 2021

13 oktober 2020

Heimtextil 2021 in Frankfurt is vanwege de onzekerheden rondom COVID-19 verschoven van januari naar 4 tot en met 7 mei 2021. Deze grote beurs voor de interieurtextielwereld vindt nu gelijktijdig plaats met het andere textielevent in Frankfurt: Techtextil & Texprocess 2021.

90% procent van de exposanten op Heimtextil komt van buiten Duitsland. Alles moet dan rond deze maand qua planning en organisatie in kannen en kruiken zijn. Omdat de bedrijven die planning nu niet kunnen of willen vastleggen, ziet de organisator zich genoodzaakt het hele event door te schuiven naar 4 tot en met 7 mei op dezelfde locatie: Messe Frankfurt.

Trends en innovaties

Heimtextil wordt beschouwd als de jaarlijkse plek waar ondernemers, inkopers en handelaren de trends en textielinnovaties oppikken en inkopen doen. De beurs richt zich op textieltoepassingen voor interieur en toont nieuwe designs, kleuren en andere trends. Uiteraard is daar ook waar te nemen hoe de digitale druktechnieken de stoffenmarkt helpt te veranderen van enorme massaproductie met hoge opstartkosten naar laagdrempeliger digitaal produceren.

 

Textielproductie

De beurs Techtextil & Texprocess 2021 is gericht op ontwikkelingen in het productieproces van de textiel en stoffensoorten. Daarbij wordt textielontwikkeling in de breedte getoond voor toepassingen in vele industrietakken, zoals architectuur, automotive, interieur, kleding en sport.