Abonneren  Inloggen

Rotterdam wint hoger beroep over huis-aan-huis drukwerk

8 oktober 2020

De gemeente Rotterdam heeft het hoger beroep tegen de reclamebranche gewonnen over het tegengaan van ongeadresseerde reclamefolders. Het gerechtshof Den Haag heeft op 7 oktober bepaald dat Rotterdam ongeadresseerde reclame per direct mag weren.

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) is blij met de uitspraak. ‘We kunnen nu eindelijk werk maken van onze doelstelling om 3 miljoen kilo papierafval per jaar te besparen. Voor veel Rotterdammers wordt hiermee ook de ergernis weggenomen over de bergen ongevraagde reclame op de deurmat.’

Alleen ongeadresseerd drukwerk bij JA/JA-sticker

De gemeente laat de regeling per 1 november definitief van kracht worden. Vanaf dan mogen verspreiders van drukwerk hun folders in Rotterdam niet meer huis-aan-huis bezorgen. Ze mogen reclame alleen nog in de bus gooien bij mensen die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven met een ja/ja-sticker.

Rotterdam had het nieuwe systeem eigenlijk al vanaf 1 april in willen voeren. In maart van dit jaar dwong brancheorganisatie MailDB via een kort geding echter uitstel af, maar nu krijgt de gemeente alsnog toestemming van de rechter voor het toepassen van de regeling.

De gemeente wil kosten verhalen op MailDB.
Lees meer op gemeente Rotterdam.